Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/tuinaanleg_tim_crutzen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 25 juni 2021

Zilver 2: mooiste grote tuin 2009

'De Vlaamse Tuinaannemer' is de naam van een promotieproject voor het beroep van tuinaannemer. De werkgroep achter dit project bestaat uit afgevaardigden van de tuinaannemersverenigingen die Vlaanderen telt. Jaarlijks organiseren zij gezamenlijk een wedstrijd waarbij professionele tuinaannemers zich kunnen inschrijven met één project in de categorie 'particuliere tuinen' met drie oppervlaktecategorieën: nl. kleiner dan 250 m², tussen 250 en 1000 m² en groter dan 1000 uitgevoerde m².

Hier volgen foto's en uitleg bij het ZILVER in de categorie met tuinen groter dan 1000 m² (2009 - 2010) Dit jaar werd er twee keer zilver toegekend en geen brons.

 

The French-English connection

Enkele jaren geleden kregen de opdrachtgevers van deze tuin de kans om de groene long rondom hun woning te vergroten. Zo zou er ook meer ademruimte rond het zwembad komen en konden enkele van hun tuindromen in vervulling worden gebracht. Oud en nieuw werden met elkaar verweven tot een harmonieuze eenheid.

 

In deze tuin geniet je volop van privacy en de gevarieerde beplanting. Een metershoge taxushaag omsluit de tuin die enkel te betreden is via een solide houten tuinpoort. Daarachter bevindt zich een grasperk dat in golvende bewegingen uitdijnt tot achteraan in de tuin. Het groene tapijt omrandt de plantenborders met o.a. Hydrangea ‘Annabel’, speelt frivool met ronde buxusbollen langszij en omarmt uiteindelijk het zwembad dat in het verlengde van de woning ligt. Vanaf de veranda vertrekt een recht klinkerpad dat je over een strakke waterpartij naar een tweede tuinkamer brengt. Deze bevat zowel Franse als Engelse stijlinvloeden.

Snoeivormen van buxus zijn als schaakstukken tussen beide stijlkamers geplaatst. Ingetogen rust vind je op het grindpad in de buxusparterre langs de straatkant. Meer uitbundiger kleuren en Engelse romantiek kenmerken de tweede open tuinkamer. Hier vinden we halfhoge borders met een rijke keuze aan vaste planten. Enkele lichtpunten leggen ’s avonds de focus op kunst. Een opvallend detail is dat het zicht op de kerktoren bewust gevrijwaard is. Misschien om het huwelijk tussen beide stijlen te bekrachtigen.

 

Contactgegevens van de tuinaanlegger

Tim Crutzen
Het opperste bos bvba
Brusselseheerweg 167
9403 Neigem

GSM: 0486 53 71 50

info@hetopperstebos.be

 

#2170