Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/tuin_aanleggen_exotische_planten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 24 september 2021

Tuin tss 250 en 1000m²: brons 2009

'De Vlaamse Tuinaannemer' is de naam van een promotieproject voor het beroep van tuinaannemer. De werkgroep achter dit project bestaat uit afgevaardigden van de tuinaannemersverenigingen die Vlaanderen telt. Jaarlijks organiseren zij gezamenlijk een wedstrijd waarbij professionele tuinaannemers zich kunnen inschrijven met één project in de categorie 'particuliere tuinen' met drie oppervlaktecategorieën: nl. kleiner dan 250 m², tussen 250 en 1000 m² en groter dan 1000 uitgevoerde m².

Hier volgen foto's en uitleg bij het BRONS  in de categorie met tuinen tussen 250 m² en 1000 m² (2009)

Ontspannen op het gevoel

 

Wellness in contact met de natuur is de ontspannende boodschap die deze tuin in Pulderbos uitdraagt. Achter een privé saunacenter vinden we er twee aparte tuindelen die met het openen van een hoge houten poort met elkaar kunnen worden verbonden. Heidematten rondom rond moeten zorgen voor de nodige privacy.

 

De eerste tuin is sober ingericht met een azuurblauw zwembad in vrije vorm vlakbij de woning. Vanaf het terras uit los gelegde kleiklinkers vertrekt een pad naar een centraal zitgedeelte onder een pergola met geleide platanen. Dat pad kan een dubbele sensatie geven. Ofwel volg je de stapstenen, ofwel laat je je voetzolen prikkelen door de lichtgrijze rolkeien ertussen. Achteraan is een gazon waar je je door zon en grassprieten kan laten vertroetelen.

De naburige tuin herbergt een grote zwemvijver met waterval die omzoomd is door ruwe keien. Vlakbij de woning kan je een douche nemen tussen een gordijn van hoge grassen. Het zwemwater wordt helder gehouden door een brede filterzone met lisdodde. Een notenboom langs de waterkant kreeg de opdracht de muggen van het wateroppervlak te weren.

Achteraan in deze tuin vinden we een parelwit strand en een klein grasperk.

De beplanting heeft exotische allures en bestaat o.a. uit vlammende Canna, bananenplanten, waaierpalmen en een boomvaren. Genieten met alle zintuigen is hier de enige opdracht voor elke bezoeker.

 

Contactgegevens van de tuinaanlegger

Peter Van Langendonck

John Kennedylaan 13
2520 Oelegem
GSM: 0476 24 05 27

#2250