Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/trends_voor_de_tuin_voor_2015

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 2 maart 2021

Trends voor de tuin voor 2015

Ieder jaar opnieuw komen er enkele “trends voor de tuin” uit. Zo ook dit jaar.
Wil je dus komende zomer ook hip zijn, dan kan je kiezen voor: “de verwilderende tuin”, “luxe en eco-tuin” of “de happy tuin”.

De wilde natuur is oké

tuintrends 2015 verwilderingEen eerste trend die meer zal opgemerkt worden is de tuin die zijn eigen gang mag gaan. Het heeft een verwilderde uitstraling, maar dat zorgt dat we meer kunnen genieten van de pure natuur. Een ontspannen gevoel is wat we overhouden aan een tuin die is overgeleverd aan de grillen van moeder natuur.

Kruiden en groenten kweken in deze “wildernis” is ook helemaal de max. De combinatie met decoratieve bloemen en planten zorgt ervoor dat het plaatje compleet is. Er zijn verschillende mengelingen die te gebruiken zijn, speciaal voor verwildering.
De verschillende bloembollen zijn uitermate geschikt om de tuin een natuurlijke uitstraling te geven. Plant de bollen op een plaats waar ze ongestoord hun gang kunnen gaan. Verwilderingsbollen kunnen flink uitbreiden dus geef ze voldoende ruimte. Laat het loof afsterven in de plaats van het af te snijden.

De gebruikte materialen in de tuin zijn robuust en onbewerkt en zien er grillig uit. Een verweerde look maakt het plaatje compleet. Let erop dat het geen chaos wordt, want eenvoud blijft het belangrijkste. Exotische planten horen hier ook niet meer in thuis. Kies dus voor lokale planten met een landelijk karakter.

kleurrijke tuintrends 2015Het leven is een feest

Een andere tuintrend voor 2015 is even stoppen bij het jachtige leven en tijd nemen om te genieten van het leven en de tuin. Feest is kleur en dat mag ook terug te vinden zijn in de tuinen. Daarom is het niet verwonderlijk dat er veel kleur te zien zal zijn. Bovendien wordt de tuin ingericht in functie van sociale ontmoetingen en er wordt op die manier ook speels omgegaan met diverse materialen.

Speelse accenten komen ook voor door te zoeken naar originele tuinproducten. Een bloembak in de vorm van een vogelhuisje, toestellen die we normaalgezien enkel te zien krijgen in een speeltuin, of andere zaken met onverwachte (en speelse) vormen.

Rust strak en kwalitatief

Een andere tuintrend voor 2015 is de harmonie van de rust en eco in combinatie met een strak en kwalitatief lijnenspel. Een milieuvriendelijke buitenruimte ontwerpen waarin alle comfort voorzien is, past hier helemaal in. Bovendien kunnen ruwe en industriële materialen met elkaar gecombineerd worden.  Zo gaan glad RVS en ruwe natuurstenen vanaf nu hand in hand doorheen de tuin.
Milieuvriendelijk blijft belangrijk, terwijl gekozen wordt voor kwaliteit.

Rust strak en kwalitatief

De tinten die in deze tuinen gebruikt worden zijn schakeringen van grijsgroen waarmee een natuurlijke uitstraling geschept wordt. Accenten die zorgen voor kracht zijn koperkleurig en okergeel. Zwarte tinten geven een gevoel van duidelijkheid en overzicht. Wit kan dan opnieuw gebruikt worden voor ruimtelijkheid.

#4661

Auteur: Karel
Redactie Tuinadvies