Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/tomaat_garnaal

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 14 juli 2020

Tomaat garnaal en opgevulde paprika met kruidenkaas

Tomaat garnaal in diverse kleuren 

Benodigdheden

  • Diverse soorten tomaten, bij voorkeur tomaten die zich ertoe lenen om op te vullen.
  • Garnalen
  • Geroosterde broodjes
  • Kruiden
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Was de tomaten en snij het 'hoedje' er af. Haal vervolgens alle zaadkamers leeg met een lepel en zorg dat de tomaat helemaal hol is.

Neem de garnalen en meng deze met een eigen gemaakte mayonaise.

Nu kan je de garnalen in de tomaat stoppen en bovenaan het 'hoedje' er terug op zetten.

Plaats alles op een bord en werk vervolgens af met peper en zout. Als garnituur kan je bieslook gebruiken die zich hier perfect voor leent.


Opgevulde paprika met kruidenkaas

Benodigdheden

  • Paprika
  • Kruidenkaas, kinderkaasjes,...
  • Geroosterde broodjes
  • Kruiden
  • Gefrituurde uienschilfertjes

Bereidingswijze

Neem de paprika en gril deze een paar minuutjes in de oven. Haal de paprika uit de oven en verwijder de pel.

Vervolgens neem je het kruiden of kinderkaasje en stopt dit mooi in de paprika.

Neem de geroosterde broodjes en leg hierop de opgevulde paprika.

Het gerechtje is zo goed als klaar, enkel de gefrituurde uischilfertjes dienen nu nog over de paprika gestrooid te worden. Afwerken met kruiden naar eigen zin en smaak.

#1142

Auteur: Rita de Clercq