Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/stoppen_met_roken_kruiden

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 17 januari 2021

Stoppen met roken door het gebruik van planten

Stoppen met roken

Haver (Avena sativa) wordt met succes gebruikt voor tabaks- en morfineverslaafden. In ontwenningsklinieken boekt men met havermout zeer goede resultaten. Het is erkend als een natuurlijk anti-deprisiva. De kalmerende werking van haver helpt om spanning, moeheid en zenuwen te verlichten. Het heeft ook effectieve antioxidante eigenschappen.


Haver / Avena sativa

Ginseng (Panex ginseng), grote weegbree (Plantago major), glidkruid (Scutellaria baicalensis) bosbes (Vaccinium myrtillus) en druif (Vitis vinifera) verminderen de ontwenningsverschijnselen en ondersteunen het zenuwstelsel en je nood aan nicotine vermindert.


Blauwe bosbes / Vaccinium myrtillus

Zoethout wordt al eeuwen lang gebruikt als een tonic en als een verzachter voor verkoudheden, hoest, en een pijnlijke keel. Het wordt gebruikt om opgebouwde giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen, omdat het filteren van de lever van dit afval dan wordt vergroot. Zoethout kan ook helpen bij moeheid en depressie.

Pepermunt stimuleert de circulatie en helpt de zenuwen kalmeren. De zuiverende eigenschappen vernieuwen, herstellen en verjongen zowel de geest als het lichaam. Pepermunt maakt ook de longen en de luchtwegen vrij, wat ademhalen makkelijker maakt.


pepermunt

Eucalyptus wordt vaak gebruikt bij astma en andere ademhalingsproblemen. De olie die van Eucalyptus getrokken wordt heeft veel genezende eigenschappen en is nuttig bij het behandelen van longziektes, verkoudheden en een pijnlijke keel.


Eucalyptus

Als je een ruggensteuntje wil bij je goede voornemens om te stoppen met roken en je hebt geen tijd om alle planten zelf bij elkaar te zoeken, heb ik de volgende tip.
Er is een nieuw product op de markt Fumexit. Daar zitten alle kruiden in die je kunnen helpen om van sigaretten af te raken. Het is een volledig natuurlijk product. Het heeft een gunstig effect op de negatieve verschijnselen die bij tabaksontwenning optreden. In druppelvorm of, nog handiger, als mondspray.

#1779

Auteur: Daniëlle Houbrechts
www.kruidjes.be