Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/solanum_tuberosum_aardappelrecepten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 16 juli 2019

Solanum tuberosum: aardappelrecepten 3

Aardappelpuree met tonijn en groene boontjes

Hoodfgerecht – bereidingstijd: 30 min.

Ingrediënten:

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 4 el peterselie
  • 1 rode ui
  • 2 sjalotjes
  • 150 g tonijn uit blik in eigen nat
  • 2 el olijfolie
  • 400 g diepgevroren groene boontjes
  • 40 g boter
  • Peper en zout

Aardappelpuree met tonijn en groene boontjes
Aardappelpuree met tonijn en groene boontjes

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en gaar ze in gezouten water, giet af en pureer. Roer hierdoor de tonijn, de gesnipperde rode ui en peterselie en voeg de olijfolie toe.  Kruid met peper en zout.
Blancheer de boontjes in gezouten water en spoel onder koud stromend water.  Bak de boontjes op in de boter samen met de gesnipperde sjalotjes.  Kruid met peper en zout.

TIP: Niet dol op boontjes? Vervang ze dan door diepvrieserwtjes.

 

Geplette aardappeltjes met gegrilde biefstuk

Hoofdgerecht – bereidingstijd: 35 min

Geplette aardappeltjes met gegrilde biefstuk
Geplette aardappeltjes met gegrilde biefstuk

Ingrediënten:

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 2 el kappertjes
  • 1 zure augurk
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 4 biefstukken van 150 g
  • 50 g boter
  • 1 el bladpeterselie
  • 1 sjalot
  • 3 stronken witloof
  • Peper en zout

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en gaar gedurende 8 minuten in de microgolfoven.  Snijd ondertussen het witloof in grove stukken en stoof in de boter.  Laat lichtjes kleuren en voeg de erwtjes toe.
Plet de aardappelen met een vork en voeg toe aan het witloof en de erwtjes.  Roer hieronder de gehakte bladpeterselie, de kappertjes en gesnipperde sjalot.  Snijd de augurk in de doppelsteentjes en voeg toe aan de puree.  Kruid met peper en zout.  Grill de biefstuk en dien op met de puree.

TIP: serveer dit zondagse gerecht met een fris pilsje.

#2893