Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/sober_adventsstuk


https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 27 mei 2022

Adventsstuk maken in sobere tinten

bloemschikken:

maken van een sober adventsstuk

sober adventstuk

Materialen

Werkwijze  

  • De zijkanten van het piepschuim beplakken met de lorkjes en tegelijkertijd het sisal ertussen steken zodat het piepschuim goed bedekt is.

  • De droge tafeldeco op het piepschuim plaatsen.

  • De opening in het midden net hetzelfde beplakken als de zijkanten.

  • De kaarsen op de vier hoeken plaatsen: de pookdraad opwarmen langs één kant tot gloeiend warm, daarna zachtjes onderaan in de kaars duwen en eventueel gelijk snijden. Dit doet men best op deze manier om het openbarsten van de kaarsen te vermijden.

  • Het blad wordt in toefjes rond de oasis gekramd en met een sierspeld vast gezet.(let op,het blad wordt over de rand van de deco gekramd om die te bedekken )

  • Als afwerking steekt men de korte stukjes gips tussen de bladeren.

PS.: Als de bladeren droog zijn ,kan je ze best even in het water leggen en daarna droog deppen dan zijn ze veel soepeler om te verwerken.


Succes , Fin Ceusters

De Advent is de periode ter voorbereiding op het kerstfeest. Het Latijnse woord Advent betekent letterlijk vertaald, “komst”. De Advent telt altijd 4 zondagen. Het licht wordt symbolisch vaak  zichtbaar weergegeven door middel van 4 kaarsen, voor elke zondag één. De Advent begint op de zondag tussen 26 november en 4 december en beslaat de vier weken die aan Kerstmis voorafgaan. Met de zondag van de eerste week begint ook een nieuw kerkelijk jaar.

#795

Auteur: Fin.

Terug naar boven icoon