
Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/snelle_recepten_met_brood
Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingswijze
Snijd de kool in flinterdunne reepjes. Gebruik hiervoor desnoods een keukenschaaf. Doe er de suiker op, het sap van 1 citroen, een scheutje maïsolie en peper en zout. Laat een uurtje staan. Het zuur van de citroen zal er voor zorgen dat de rode kool wat gaart.
Kruid de steaks met de geraspte schil van de tweede citroen, Provençaalse kruiden naar smaak, olijfolie, peper en zout.
Grill kort op beide kanten en laat het vlees even rusten.
Toast het brood.
Snijd de appel met de schil in julienne en meng onder de sla. Breng op smaak met olijfolie en een scheutje citroensap.
Bedek een toast met de gemarineerde kool. Leg er een minuutsteak op en dek af met een tweede toast.
Ga verder met het appelslaatje, opnieuw een steak en dek af met een derde toast.
Ingrediënten voor 4 personen:
voor de salade:
Om te garneren:
Bereidingswijze
Breng water aan de kook in een potje. Kook er vervolgens de eieren net-niet-hard in. Reken een kooktijd van 8 tot 9 minuten, zodat de dooier smeuïg blijft. Koel de eieren daarna af in koud water.
Open het blik zalm en giet het vocht eruit. Neem een mengschaal en pluk de vis los. Kijk wel uit voor stukjes graat die doorgaan in het midden van de ingeblikte moot vis zitten.
Schil de appel en snij de vrucht in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij de stukken appel eerst in dunne plakjes, vervolgens in reepjes en tenslotte in piepkleine blokjes. (brunoise)
Doe de stukjes appel bij de zalm.
Spoel de selderstengels en verwijder het loof. Gebruik een dunschiller om de taaie vezels weg te schillen. (langs de bolle zijde van de stengels)
Snij de selder in repen van zo’n 10 centimeter. Verander ze vervolgens in dunne reepjes, en tenslotte snij je de groente in zo klein mogelijke blokjes en doe ze in de mengschaal.
Schep er de yoghurt en de mayonaise bij, samen met een likje ketchup.
Meng alle ingrediënten tot een smeuïge salade. Zoek een goed evenwicht tussen de garnituren en de hoeveelheid saus.
Spoel de dragon en pluk er de blaadjes af. Snipper ze in flinterdunne reepjes en meng de dragon onder de zalmsalade.
Meng, proef de salade en kruid ze naar smaak. Gebruik een beetje zout en een voorzichtig snuifje cayennepeper (of enkele druppels tabasco).
Rasp een deel van de zeste van de limoen in de salade. Let op, rasp enkel wat van het dunne groene laagje weg. Knijp tenslotte een beetje van het limoensap in het boterhambeleg.
Snij een deel van de komkommer, snij er in de lengte één schijfje af zodat het stuk groente stabiel op je werkplank ligt. Snij de komkommer in lange dunne plakken. Het waterige hart gebruik je best niet. Snij de plakjes tenslotte in dunne slierten.
Pel en halveer de rode ui. Snij het deel dat je nodig hebt in flinterdunne (bijna doorschijnende) halve ringen.
Pel de afgekoelde eieren en snij ze in plakjes.
Neem er ook het bakje tuinkers bij.
Tijd om je stevige boterham op te bouwen! Neem telkens twee sneetjes (bruin) brood. Smeer op één boterham een flinke laag zalmsalade. Schik er enkele plakjes ei op, sliertjes komkommer en een beetje fijne rode ui (overdrijf niet). Leg er nog een toef tuinkers op, en eindig met de tweede snee brood.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingswijze
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en spoel ze in ruim water. Je kan ze ook door een vochtige handdoek rollen. Was de bessen en verwijder de steeltjes.
Lepel de gehakte munt en de vruchtencoulis onder de kaas.
Beleg de boterhammen met de kaas, de bessen en de aardbeien. Bestrooi met de zwarte peper.
Bron: Flandria
Zoeken op...: serre - potgrond - regenton - insectengaas - schaduwdoek - ajuin - mezenbollen - bloempot - graszaad - bonsai - dcm potgrond - pot - tomaten - kweekbak - vuurkorf