Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/smoothies_en_sappen_maken

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 20 april 2021

Sappen en smoothies hoef je niet klaargemaakt te kopen, je kan ze zelf maken!

Smoothies en sappen. Draaien maar!
Sappen en smoothies hoef je niet klaargemaakt te kopen, je kan ze zelf maken! Zorg voor een gevarieerde voorraad aan groenten en –fruit, en Kees (?) is bijna klaar.
Als keukengerei kan een sapcentrifuge, een citruspers en een blender wonderen doen.
Als ideale starter kan een wortel-appelsapje geprobeerd worden, of een paprika-tomatenoppepper.

Nog enkele tips:

  • Garneer het sapje of smoothie met een heerlijke fruitbrochette
  • IJsblokjes zijn prima, maar je kan ook klontjes van bessen, appel,… en ander fruit aanmaken. Soms kan het kleureffect een extra verrassing bieden
  • Maak eetbare roerstokjes van bijvoorbeeld witte selderij. Selderij is zeker een goede keuze voor hartige drankjes of sapjes. En ecologisch ook zeker verantwoord!
  • Sappen en smoothies dien je best zo snel mogelijk op. Indien je een restje wat later wil gebruiken, kan vitamine C (citroen, vers sinaasappelsap) helpen om het oxidatieproces tegen te houden.
  • Koop de groenten en het fruit vers. Hoe rijper het fruit, hoe zoeter het drankje.

smoothies en sappen zelf maken met fruit en groenten

Recepten voor smoothies

Multifruitsmoothie:
Benodigde apparatuur: een blender of een mixer met het cutterhulpstuk.
Recept voor 1 persoon: pers 1 sinaasappel uit. Schil 1 Flandria-peer en snijd ze in stukjes. Pel 1 banaan en snijd ze in stukjes. Doe al deze ingrediënten samen met 2 dl magere natuuryoghurt, 1 eetlepel vloeibare honing en ½ dl magere melk in de mixerkom of de blenderbeker. Mix alles tot een schuimige vloeistof en drink meteen op.

Aardbeiensmoothie:
Benodigde apparatuur: een blender of een mixer met het cutterhulpstuk.
Recept voor 1 persoon: doe 6 Flandria-aardbeien (zonder hun kroontje), 1,2 dl magere natuuryoghurt, 1,2 dl magere melk en 1 eetlepel notenmix in de mixerkom of de blenderbeker. Mix alles tot een schuimige vloeistof en drink meteen op.


Zoetzuur pepsapje:
Benodigde apparatuur: een sapcentrifuge.
Recept voor 1 persoon: snijd 1 Flandria-tomaat in stukjes. Pel een halve pompelmoes en verdeel ze in partjes. Schil 1 kiwi en snijd ze in stukjes. Doe alles in de sapcentrifuge en pers tot een schuimig sap. Meteen drinken.

#2509

Bron: Lava