Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/slakken_gespot_op_12032014

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 5 augustus 2021

Opgelet voor slakken in de tuin

Beste Tuinliefhebber,

Op regelmatige basis doen wij waarnemingen van de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij ook het gazon nauwlettend in het oog. Dit alles om schimmels en dierlijke belagers zoals insecten en mijten tijdig aan u te melden en hen een stap voor te blijven. Nu is het ideale moment aangebroken om verder vermelde ziektes en plagen aan te pakken om zo met een minimum aan product een optimaal bestrijdingsresultaat te bekomen.

Advies: 12 maart 2014 - Bericht 2

Er wordt momenteel gewaarschuwd voor volgende ziektes en plagen:

Mos in het gazon

Slakken, ware veelvraten

Heraanleg gazon

Nu in de kijker: Slakken, ware veelvraten

Vorig jaar was een echt slakkenjaar en daarom kunnen we ervan uitgaan dat het ook dit jaar een probleem zal geven. De winter zal er wel voor gezorgd hebben dat een deel niet zal terugkomen maar alles kan koning winter zeker niet hebben opgeruimd. Slakken vreten met hun rasptong aan alle weke delen van planten. Hoe sappiger de plant hoe geliefder. Nu zijn in de tuin alle planten aan het bovenkomen en dat weten de slakken ook. Deze nieuwe sappige scheuten zijn een waar banket en daarom moeten we nu reeds ingrijpen.

Strooi NOOIT enkel en alleen de planten die je wenst te beschermen maar de hele border waar deze planten instaan. Voor perkplanten in terraspotten is het ook beter rond en onder de pot te strooien dan in de pot te strooien. Slakkenkorrels bevatten namelijk een lokaas dat de slakken aantrekt. Hou de slakken dus op de plaats waar ze zitten en lok ze niet naar aantrekkelijke planten. Breedwerpig strooien volgens de aanwijzing op de verpakking.

     

Bestrijdingsadvies:

Bestrijden kan met een klassiek lokaas zoals ARIONEX en METAREX M TDS (NIEUWE EN ZEER ATTRACTIEVE SLAKKENKORREL!) of op biologische manier met BIO-SLAK. Afhankelijk van een droog of nat seizoen dien je de behandeling te herhalen.

Metarex M TDS | Bio- Slak | Arionex


Waarschuwingssysteem tegen ziekten in de tuinOp regelmatige basis doet Garden Alert® waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij de opkomst van ziektes en plagen nauwlettend in het oog. Dit alles om dit u tijdig te melden zodat u hen een stap voor te blijven.

Garden Alert® is een uniek en gratis waarschuwingssysteem dat u gedurende het seizoen constant op de hoogte houdt van alle ziekten en plagen die kunnen voorkomen in zowel moes-, fruit- als siertuin.

Een waarschuwingsbericht van Garden Alert® geeft u een korte omschrijving van de ziekte en/of plaag gedocumenteerd met een aantal foto's en een bestrijdingsadvies op maat. Zo'n bericht stelt u in staat de ziekte en/of plaag op een heel eenvoudige manier te herkennen. Op deze manier kan je door een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een optimaal resultaat bekomen. Het is immers zo dat wanneer de schade reeds goed zichtbaar is meer behandelingen noodzakelijk zijn en dat de schade soms nog moeilijk te herstellen is.

Door hier te klikken bekom je een unieke code voor gratis inschrijving op Garden Alert®. Je hoeft enkel nog je e-mail adres in te vullen op de website en u bent geregistreerd. Gratis, eenvoudig, snel en efficiënt omgaan met uw tuinproblemen.

#4274

Bron: Edialux
www.edialux.be