Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/slakken_bestrijden_slakken_bestrijding

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    maandag 26 juli 2021

Slakken bestrijden

Slakken

Bestrijding van slakken is iets wat in vele gevallen verkeerd wordt begrepen. De middelen die voorhanden zijn voor de bestrijding van slakken bevatten allemaal een lokaas. Dit wil zeggen dat de slakken actief naar de korrels op zoek gaan. Leg daarom NOOIT enkel en alleen slakkenkorrels op de plaats of rond de plant die je wil beschermen want dan lok je ze allemaal naar dezelfde plaats en geef je de slakken de keuze tussen een verse jonge plant of de korrels. Strooi daarom slakkenkorrels breedwerpig doorheen heel de border of in de ruime omgeving van de te beschermen planten. Het aantal korrels dat je ongeveer nodig hebt per vierkante meter staat vermeld op de verpakking. Deze theorie gaat op voor zowel de traditionele slakkenkorrel Arionex als de biologische slakkenkorrel Bio-Slak.

Afhankelijk van het weer dien je gedurende het seizoen regelmatig terug te strooien. Let op dat wanneer je compost van je eigen composthoop gebruikt, de kans groot is dat je heel wat slakkeneieren en dus potentiële slakken aan het uitstrooien bent. Compost is immers een warm vochtig milieu waar slakken zich uitstekend in thuis voelen. Ook dikke pakken afgevallen bladeren zijn een ideale schuilplaats. Begin ook vroeg in het seizoen want slakken zijn tweeslachtig en elke slak die je tegenkomt is in staat eieren te leggen. Dus voor je het weet heb je een invasie van slakken.

 

 

Op regelmatige basis doet Garden Alert® waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij ook het gazon nauwlettend in het oog. Dit alles om schimmels en dierlijke belagers zoals insecten en mijten tijdig aan u te melden en hen een stap voor te blijven.

Garden Alert® is een uniek en gratis waarschuwingssysteem dat u gedurende het seizoen constant op de hoogte houdt van alle ziekten en plagen die kunnen voorkomen in zowel moes-, fruit- als siertuin.

Een waarschuwingsbericht van Garden Alert® geeft u een korte omschrijving van de ziekte en/of plaag gedocumenteerd met een aantal foto’s en een bestrijdingsadvies op maat. Zo’n bericht stelt u in staat de ziekte en/of plaag op een heel eenvoudige manier te herkennen. Op deze manier kan je door een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een optimaal resultaat bekomen. Het is immers zo dat wanneer de schade reeds goed zichtbaar is meer behandelingen noodzakelijk zijn en dat de schade soms nog moeilijk te herstellen is.

Door hier te klikken bekom je een unieke code voor gratis inschrijving op Garden Alert®. Je hoeft enkel nog je e-mail adres in te vullen op de website en u bent geregistreerd. Gratis, eenvoudig, snel en efficiënt omgaan met uw tuinproblemen!

#2551

Bron: Edialux
www.edialux.be