Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/sierplezier

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 18 september 2020

Sierplezier

 Sierplezier: het nieuwe groenprogramma op de regionale zenders


presentator Paul Vandenbosch
 

VLAM wordt de voornaamste partner in een nieuw groenmagazine dat uitgezonden wordt op de regionale zenders AVS, WTV-Focus en ROB-TV. Het nieuwe progamma heet “Sierplezier” en gaat voor het eerst in de ether op zaterdag 25 maart.

Over producten, bedrijven en tuinen
Met de lente voor de deur start op enkele regionale zenders een nieuw groenmagazine. In het programma “Sierplezier” zal presentator Paul Vandenbosch de kijker tien weken lang meetronen naar Vlaamse sierteeltbedrijven en voorbeeldtuinen. Elke uitzending duurt een half uur en brengt naast de sierteeltproducten ook de bedrijven en tevens de tuinaanlegsector aan bod.

VLAM kan via dit programma dus het imago van de volledige sierteeltsector ondersteunen. Televisie is bovendien een medium met een sterke uitstraling en het biedt de mogelijkheid om de kijker tot actie aan te zetten. Door in te stappen in een volledig uitgebouwd programma, komt de boodschap ook minder promotioneel en dus geloofwaardiger over. Het informatieve karakter van de uitzendingen leidt tot slot tot een trouw kijkerspubliek. 

Praktische tips zetten aan tot actie

Met dit programma wil VLAM de kijkers informeren over de Vlaamse sierteeltsector en hen tegelijk aanzetten tot actie. Daarom wordt sterk de klemtoon gelegd op praktische tips die dadelijk bruikbaar zijn voor de kijkers. De groenliefhebber komt bijvoorbeeld niet alleen meer te weten over de manier waarop orchideeën gekweekt worden maar krijgt er meteen verzorgingstips bij.  

Bijzonder gesmaakt wordt zeker ook de rubriek waarin bestaande tuinen, in alle maten, belicht worden. Hier kan de kijker ideeën opsnuiven en er in zijn eigen tuin zijn voordeel mee doen. Ook het aspect tuinaanleg komt aan de beurt. Zowel tuineigenaars als tuinaanleggers geven tekst en uitleg bij hun realisatie. 

Als afsluiter van elke uitzending maakt floriste Sabine Boone een decoratie met kamerplanten van bij ons, waarbij een commentaarstem de nodige toelichting en tips geeft. Ze presenteert die stukken ook in een interieur, zodat de kijker ideeën aangereikt krijgt om in de eigen omgeving zelf aan de slag te gaan.  

Kijkers lokken
Om een ruim kijkerspubliek te bereiken, worden tijdens de tweede helft van maart advertenties geplaatst in verschillende magazines en dagbladen. De advertentie die het programma Sierplezier zal aankondigen, verschijnt op een volle pagina in Passe-Partout, Pas-Uit, Zondag, Steps, Streekkrant, De Standaard, Het Nieuwsblad, de Gentenaar en Het Volk.
Voor wie al nieuwsgierig is naar de eerste uitzending verklappen we al dat die in het teken staat van bomen en hagen planten, het is immers plantseizoen. Verder is Paul Vandenbosch ook te gast in ' Den Bosrand'; de mooie tuin van de familie De Coster - Bernard.
 
De uitzenduren zijn als volgt:
AVS

  • Iedere zaterdag van 9u tot zondag 9u en woensdag van 14u tot 17u in lussysteem.

  • Tevens elke weekdag op dag-tv.

ROB-TV

  • De uitzenduren zijn nog niet bekend.

WTV en Focus-TV

  • Maandag om 12u, 15u en 17u30

  • Dinsdag om 12u en om 15u

  • Woensdag om 12u en om 17u30

#514

Auteur: Kurt Vossaert