Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/sfeervolle_terrasinrichting_in_de_winter

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 16 oktober 2021

Sfeervolle terrasinrichting in de winter


sfeervolle Terrasinrichting in de winter
Mooie wintergroene struikjes scheppen een gezellige wintersfeer op de tuintafel

Warm aangekleed nog even aan de slag op het winterterras. Er zijn nog genoeg planten die ook 's winters mooi zijn. Het voordeel van tuinieren in potten is dat je de mooiste gewoon in het zicht kunt zetten. En als de planten dan ook nog eens in bijzondere potten staan,  is het buiten én van binnen uit genieten.

Leucothoe axillaris 'Zeblid' is een van die planten,  die zeker de  aandacht naar zich toe trekt op het winterras. Dit lage wintergroene struikje valt vooral op door het mooie van groen naar rood verkleurende blad. De bloemen zijn wat minder opvallend. In tuinen wordt hij vaak gebruikt als bodembedekker, maar in een pot kan hij in zijn eentje mooie sier maken.

Leucothoe axillaris
Leucothoe axillaris 'Zeblid'

Tongvaren
Het tongvarentje Asplenium scolopendrium heeft glanzende, wintergroene bladeren en is goed winterhard.
Deze groene tongetjes groeien dicht bij elkaar, in een kring. Op een gegeven moment kunnen er ook bladeren aan komen, die aan de onderkant lijnvormige sporendoosjes hebben. Hierin zitten de sporen, waarmee de plant zich 'uitzaait'. Van nature komen ze voor op vochtige oude muren, beschaduwde greppelkanten en in bossen. Ook in een pot op het balkon of terras staan ze daarom het liefst in de (half)schaduw.


Asplenium scolopendrium - Tongvaren
Asplenium scolopendrium - Tongvaren

Rode potten
Trek de sfeer van binnen door naar buiten. Kleed het terras in de winter aan met warme gezellige kleuren. Kies bijvoorbeeld voor grote rode bloempotten. Combineer deze in grootte en vorm om de sfeer luchtig te houden. Bijvoorbeeld een paar kleinere potten met tongvarens en een grotere pot  met een Leucothoe. Zoek er leuke accessoires bij.
Tip: Let erop dat de potten vorstbestendig zijn. Isoleer de binnenpot met noppenfolie, maar zorg wel dat de drainagegaten onder in de pot open blijven. Geef de planten ’s winters bij droog, niet-vriezend weer water.  

#3226

Bron: PPH - Plant Publicity Holland