Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/selderrecepten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    maandag 20 mei 2019

Selderrecepten - Verschillende recepten met selderij

Eénpansgerecht met selder

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 aardappelen
  • 1 grote bleekselder
  • Boter of olie
  • Peper en zout
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze:

Aardappelen schillen en in kleine stukken snijden. Bleekselder wassen en in kleine stukjes snijden. Boter of olie in een grote pan doen en de aardappelen en de selder erop.
Kruiden naar wens. Alles laten sudderen. Het wordt een plakkerige massa - Na ongeveer 15 min alles dooreen roeren. Nog 15 min laten sudderen. Eventueel wat water toevoegen
Voor het opdienen de geraspte kaas er over strooien. Eventueel kan er zalm of vlees worden bij geserveerd.

   

Tomaat-garnaal met geraspte groenten

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 grote tomaat
  • 1 wortel
  • ¼ knolselder
  • ¼ Chinese kool van
  • Zout 
  • Voor de dressing: 4 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel slaolie, het sap van ½ citroen, peper en zout

Bereidingswijze:

Neem de tomaat, snijd er het kapje af en hol voorzichtig uit. Je kan hiervoor een koffielepel met scherpe rand gebruiken. Bestrooi de binnenkant van de tomaat met zout en laat omgekeerd uitlekken. Rasp de wortel, de knolselder en de Chinese kool. Schik de groenten per kleur op een groot bord en overgiet met de dressing. Vul de uitgeholde tomaat met grijze garnalen, dek ze af met het kapje en plaats in het midden van de groenten. Tip: in de zomer kan je de tomaten ook op de barbecue leggen!

 

Papillotte van zalm en selder

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 stukken zalmforel (elk 150 g) 
  • 1 witte selder 
  • 2 sjalotten 
  • 2 eetlepels gehakte peterselie 
  • 4 eetlepels droge witte wijn 
  • olijfolie 
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Maak de selder schoon en snijd de stengels in stukjes. 
Dompel de selder gedurende 5 minuten in kokend, gezouten water. 
Olie 4 vellen aluminiumfolie in. Maak een bergje selder op elk vel en verdeel er de gehakte sjalot over. Leg de gepeperde en gezouten vis op elk bergje. Bestrooi met fijngehakte peterselie. 
Giet een lepel witte wijn en een straaltje olijfolie over elke vis. 
Plooi de papillottes zeer zorgvuldig toe. Laat 15 minuten garen in de voorverwarmde oven (210°C) en serveer.

#3216

Bron: Lava