Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/schorsenerensoep_met_aardappelen_en_kip

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 15 augustus 2020

Schorsenerensoep met aardappelen en kip

soep van schorseneren. schorseneersoep

Ingrediënten voor anderhalve liter schorsenerensoep:

  • 1 kg Flandria-schorseneren
  • het sap van 1 citroen
  • 8 vastkokende aardappelen
  • 1,5 l kippenbouillon (3 blokjes + water)
  • 200 g kippenborstfilets
  • 2 sneetjes bruin- of volkorenbrood
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • zout en peper van de molen.

recepten voor schorseneren klaarmaken

Bereiding van de schorseneersoep

Trek keukenhandschoenen aan en schraap de schorseneren schoon. Snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm en leg ze in water met het citroensap tegen het verkleuren.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Doe de schorseneren met de aardappelen in een grote pan met de bouillon. Kruid met de tijm, de laurier, zout en peper van de molen. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.
Snijd het kippenvlees in dunne reepjes en kruid ze met peper en zout. Leg ze in een magnetronbestendige schaal en overgiet ze met 4 eetlepels water. Dek af en laat 6 minuten garen in de magnetron bij vol vermogen.
Voeg het kippenvlees 3 minuten vóór het einde van de bereiding bij de soep.
Wrijf de sneetjes brood in met het gepelde knoflook en laat ze roosteren. Snijd ze in vierkante stukjes. Verdeel deze croûtons over diepe borden en giet de soep erover.

schorseneer soep recepten

Zowel pastinaak als schorseneren zijn een wortelsoort. Trendwatcher Lidewij Edelkoort (Parijs) beschrijft in haar boek ‘Bloom’ hoe de mens meer en meer knollen en wortels op het bord plaatst, als een verlangen om terug met de beide voeten op de grond te komen.
Zo zegt ze: “Daarom zijn wortels ook zo essentieel in de horticultuur,als symbool voor de terugkeer naar de aarde, deze zoektocht naar een verloren gegaan paradijs en naar betekenis. Daarnaast maken wortels in toenemende mate deel uit van onze levensstijl. Wortels, bollen en knollen liggen vaker op ons bord. Wortels inspireren tot ongebreidelde, organische studies van vormen, tot fraaie ontwerpen en pure schoonheid maar spelen ook een belangrijke rol in de alternatieve geneeskunde, als ingrediënt voor brouwsels die de zenuwen versterken. Wortels vormen een integraal onderdeel van ons leven, ze binden ons aan de aarde door de koppeling van verleden en toekomst.

Als dit geen doordenkertje is tijdens deze eindejaarsperiode!

#2777

Bron: Flandria