Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/salsa_recept

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 12 november 2019

Salsa met verschillende pepers

Salsa: een gepeperd gerecht!

Salsa wordt zowel bij warme gerechten (kip, ...) gebruikt als saus of als dipsaus bij tortilla's,...

Chili-palet Salsa

Ingrediënten : 

  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • enkele teentjes look
  • 1 hungarian wax peper
  • 1 santa fe grande peper
  • 2 jalapeno pepers
  • 1 habanero peper
  • 1 cherry bomb peper

Bereiding:
Snij de tomaten, ui, paprika, look, hungarian wax peper en santa fe grande peper in schijfjes. Snij er naar smaak eventueel wat korianderkruid bij. Doe 2/3 hiervan in een kookpan, zet de rest aan de kant. Snijd de jalapeno pepers, habanero peper, cherry bomb peper in schijfjes en gooi het mee in de kookpan. Kook tot het ongeveer een soepmix lijkt. Voeg dan het derde deel toe dat je aan de kant hebt gezet en kook nog 5 minuten verder. Zet alles van het vuur. Laat afkoelen en serveer.

Salsa Fresca

Ingrediënten : 

  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 tot 2 jalapeno pepers
  • 1 tot 2 pepperoncini pepers 
  • koriander

Bereiding:
Snij tomaten, ui en pepers zo klein mogelijk. Meng het sap van een kwart citroen, eventueel 2 eetlepels (balsamic)azijn, peper, eventueel koriander. Voeg deze mengeling toe en meng goed. Zet in ijskast om af te koelen. Serveer bijvoorbeeld als dipsaus bij nacho's.

Tips :

  • gebruik vooral je creativiteit om je eigen salsarecept te maken
  • het vuur van de chilipepers zit in de zaaddrager en de zaden, verwijder deze om de saus minder pikant te maken
  • de kwaliteit van elk individueel ingrediënt bepaalt de kwaliteit van je salsa
  • voeg pepers toe om je salsa pikanter te maken
  • voeg kruiden toe naar smaak
  • combineer verschillende variëteiten van chilipepers om tot een breder smaakpalet te komen

Peter Timmerman
meer info: chilipepers

#1092