Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/rozendag_demen_tuin

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    maandag 1 maart 2021

Rozendag in de Tuinen in Demen op zondag 13 juni van 11.00 tot 17.00 uur

 

In de Tuinen in Demen staan meer dan 800 rozen die overdadig bloeien. Prachtig om te zien en heerlijk om te ruiken. De rozen zijn op verschillende manieren toegepast en gecombineerd. Een dag genieten voor alle tuinliefhebbers en natuurlijk speciaal voor de rozenfans.

Zo is er de groene roos te zien, de bruine roos en ook de blauwe roos. Er zijn klimmers, uitgebogen rozen, botanische rozen, theerozen….. tegen de veertig meter lange berceau staan rozen die in kleur in elkaar vervloeien. De aangrenzende tuinen zijn er op afgestemd.

Rozendag in de Tuinen in Demen

Martje van den Bosch vertelt over haar ervaringen en de diverse toepassingen van rozen tijdens de rondleidingen. Zij werkt met de veelgeprezen rozen uit Lottum die je hier op deze dag kunt kopen. De Nederlandse Rozenvereniging vertelt je alles over de roos, haar kenmerken  en haar verzorging. De meststoffen voor het verzorgen van rozen, kun je ter plekke aanschaffen.  Met al je tuinvragen ga je naar Ruud de Tuinkenner.

Rozendag in de Tuinen in Demen 

Meester-binder Sia Rutjes demonstreert hoe ze bijzondere bloemstukken met rozen maakt.

Op de rozenbrocante “Bij Mies” vind je zeker iets naar je gading. Sfeervolle muziek van Hans Damsteegt en Chris Bliek omlijst de dag en in de theeschenkerij drink je een lekker kopje rozenthee.

Rozendag in de Tuinen in Demen

 

Een leuke dag in de tuin waar de roos centraal staat!

#2517

Auteur: Martje van den Bosch
www.detuinenindemen.nl