Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/rozencake_bakken

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 17 november 2019

Rozencake recept

Rozencake... geproefd en goedgekeurd



Ingrediënten:

  • ronde vorm van 22 à 24cm of vierkantige 12 op 22cm
  • 400gr cake mix (delhaize-geel papieren pakje)
  • 4 eieren
  • 200 gr zachte boter of margarine (laten smelten op een zéér zacht vuurtje zonder te laten bruinen)
  • 6 eetlepels rozenwater (natuurwinkel of apotheker) OF 1 druppel rozenolie (erg duur)
  • gedroogde donkerrode rozenblaadjes (geurende / Engelse / damascena - zelf heb ik austinroos William Shakespeare gebruikt)


Rosa 'William Shakespeare2000'

Bereiding:

  • de oven voorverwarmen op 180°C en vet de bakvorm goed in.

  • voeg de eieren en de zacht geworden boter bij de cakemix

  • klop daarna gedurende 3 minuten

  • rozenwater (of rozenolie) doorroeren

  • meng een deel gedroogde rozenblaadjes door het deeg (de rest is nadien voor de versiering)

  • bak gedurende 40 min

  • Uit de oven halen en laten afkoelen....

  • omkeren op een mooi bord met een kanten onderlegger.

  • De rest van de rozenblaadjes er over heen strooien en afwerken met poedersuiker (door een zeefje is mooier)

Enkele tips:

  • kan de dag ervoor, desnoods de (afgekoelde) cake in een folie wikkelen en dan kan je hem een paar dagen houden OF een lichtjes vochtige theedoek er over leggen om te voorkomen dat de cake uitdroogt.

  • rozenwater (ruim € 7 voor +/- 250ml, is veel goedkoper dan rozenolie (€ 80 voor een 3 cm groot flesje)

  • de rozenblaadjes laat je drogen tussen 2 blaadjes van een huishoudrol, gedurende 24 uren.

Variante:

de rozensmaak vervangen door

  • oranjebloesem en de blaadjes vervangen door geraspte appelsienschil.

  • citroen/geraspte citroenschil/1druppel olie

  • anijs/ 4 druppels olie

  • lavendel / 3druppels olie

Chantal

#2166