Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/risotto_met_eekhoorntjesbrood_en_venkel

Risotto met eekhoorntjesbrood en venkel

Risotto met eekhoorntjesbrood en venkelPorcini of gedroogd eekhoorntjesbrood wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Eekhoorntjesbrood is een heerlijke paddenstoel die vers niet gemakkelijk te verkrijgen is maar gedroogd in bijna elke supermarkt te vinden is.

Om porcini te gebruiken laat je de paddenstoelen ongeveer een half uurtje weken in wat heet water. Daarna kan je ze gewoon verwerken. Het water kan je gebruiken om de risotto klaar te maken. Porcini is ook lekker bij fondue, in soep of in champignonsaus.

Wat heb je nodig?

  • 250 gram risotto rijst
  • 60 gram Parmezaan, geraspt
  • 50 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • eventueel nog een mengeling van verse wilde champignons
  • 1/2 venkelknol
  • een handvol gepelde walnoten
  • een handvol versnipperde gerookte zalm
  • 5 cl droge witte wijn
  • ca. 75 cl groentebouillon/vocht van geweekte porcini
  • olijfolie, extra vierge
  • peper en zout

Hoe maak je het klaar?

Risotto met eekhoorntjesbrood en venkelLaat de porcini een half uurtje weken in heet water. Reinig de wilde champignons en bak ze kort aan in wat olijfolie. Snijd de halve venkelknol in kleine blokjes en fruit ze in wat olijfolie. Voeg er de risotto rijst aan toe en roerbak het geheel tot de rijstkorrels glazig worden. Giet er al roerend de witte wijn bij. Als de wijn verdampt is, schep je er een soeplepel bouillon bij. Blijf roeren en voeg telkens nog een soeplepel toe. Laat nog 1 soeplepel bouillon over. De bouillon wordt door de rijst geabsorbeerd.
Schep na ca. 20 minuten als de rijst gaar is de nog resterende lepel er bij, alsook de walnoten, wilde paddenstoelen en de Parmezaan. Voeg er ook de versnipperde zalm aan toe. Meng alles goed door elkaar en kruid met peper en zout. Dien onmiddellijk op.


#5187

Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies