Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/rhododendronwants_gespot_juni_2013

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 15 augustus 2020

Rhododendronwants bestrijden

Beste Tuinliefhebber,

Op regelmatige basis doen wij waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij ook het gazon nauwlettend in het oog. Dit alles om schimmels en dierlijke belagers zoals insecten en mijten tijdig aan u te melden en hen een stap voor te blijven. Nu is het ideale moment aangebroken om verder vermelde ziektes en plagen aan te pakken om zo met een minimum aan product een optimaal bestrijdingsresultaat te bekomen.

Advies: 6 juni 2013 - Bericht 5

Er wordt momenteel gewaarschuwd voor volgende ziektes en plagen:

Aardappelplaag

Kersenvlieg

Kommaschildluis

Rhododendroncicade

Rhododendronwants Taxuskever

Nu in de kijker: Rhododendronwants

Deze wants met mooi wit-zwart vleugelpatroon is vijand nummer één van uw rhododendrons, pierissen en skimmias. Zoals op de foto’s te zien trekt het schadebeeld sterk op dat van een spintaantasting. De larven en volwassenen zitten vooral op de onderzijde van de bladeren. Wanneer je deze organismen hun gangetje laat doen kan dat leiden tot een algehele afsterving van uw planten.

   

Bestrijdingsadvies:

Deze wants kan best bestreden worden met een contactinsecticide zoals INSECTICIDE 10 ME of FOR-INSECT (RTU)

For-Insect Buxus en Rozen | Insecticide 10 ME | For - Insect RTU Gebruiksklaar


Waarschuwingssysteem tegen ziekten in de tuinOp regelmatige basis doet Garden Alert® waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij de opkomst van ziektes en plagen nauwlettend in het oog. Dit alles om dit u tijdig te melden zodat u hen een stap voor te blijven.

Garden Alert® is een uniek en gratis waarschuwingssysteem dat u gedurende het seizoen constant op de hoogte houdt van alle ziekten en plagen die kunnen voorkomen in zowel moes-, fruit- als siertuin.

Een waarschuwingsbericht van Garden Alert® geeft u een korte omschrijving van de ziekte en/of plaag gedocumenteerd met een aantal foto's en een bestrijdingsadvies op maat. Zo'n bericht stelt u in staat de ziekte en/of plaag op een heel eenvoudige manier te herkennen. Op deze manier kan je door een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een optimaal resultaat bekomen. Het is immers zo dat wanneer de schade reeds goed zichtbaar is meer behandelingen noodzakelijk zijn en dat de schade soms nog moeilijk te herstellen is.

Door hier te klikken bekom je een unieke code voor gratis inschrijving op Garden Alert®. Je hoeft enkel nog je e-mail adres in te vullen op de website en u bent geregistreerd. Gratis, eenvoudig, snel en efficiënt omgaan met uw tuinproblemen.

#3933

Bron: Edialux
www.edialux.be