Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/receptjes_met_witloof

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 18 juni 2019

Recepten met witloof

Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 stronkjes witloof
  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 150 g groene kool
  • 1 lente-uitje
  • 100 ml kippenbouillon
  • 4 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 blaadjes marjolein
  • sap van ½ citroen

Bereidingswijze

Snij alle groenten in reepjes en de lente-ui in schijfjes.
Stoof de lente-ui en knoflook in een pan samen met de tijm, rozemarijn en marjolein. Voeg er dan de wortelen en de pastinaak aan toe. Laat even stoven en doe er dan de groene kool en het witloof bij. Kruid met peper en zout.
Voeg de bouillon toe en laat even sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
Besprenkel met het citroensap en serveer als bijgerecht.


Witloof en gamba’s met rode curry

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 stronkjes witloof
  • 8 gamba’s
  • 1 appel granny smith
  • 150 g rode currypasta
  • 100 ml kokosmelk
  • 3 kl suiker
  • Slaolie (om te wokken)
  • Rood pepertje
  • Gehakte peterselie

Bereidingswijze

Blancheer de stronkjes witloof, snijd in de lengte en snijd het hartje uit.
Snijd de appel in stukjes.
Verhit een lepel olie en laat de stukjes appel met de currypasta goudbruin worden. Voeg de gamba’s en de kokosmelk toe.
Laat ongeveer 8 minuten inkoken en voeg suiker toe.
Voeg tenslotte het witloof toe aan de gamba’s in currysaus.
Werk af met in ringetjes versneden rode peper en gehakte peterselie.

#3785

Bron: Flandria