Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/recepten_voor_een_heerlijke_gnocchi

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 16 juli 2019

3 Recepten voor een heerlijke gnocchi

Gnocchi met paddenstoelen en kalfsmignonette

Gnocchi met paddenstoelen en kalfsmignonetteIngrediënten voor 4 personen:

  • 4 kalfsmignonettes van 120 g elk
  • 600 g bloemige aardappelen
  • 200 g bloem
  • 200 g beukenzwam
  • 200 g kastanjepaddenstoelen
  • gemalen belegen kaas
  • olijfolie
  • 1 teentje look
  • verse rozemarijn en dragon
  • 1 pakje roquette
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Stoom de geschilde aardappelen gaar. Prak ze en roer er de bloem, peper, zout en flink wat gemalen kaas naar smaak door. Doe het aardappelbeslag over in een spuitzak met brede mond.
Bestrooi een plaat met bloem en spuit lange repen van het beslag. Snijd die vervolgens tot stukjes ongeveer zo groot als een duimnagel. Maak kleine inkervingen in de gnocchi voor een mooier resultaat. Zet nog even in de koelkast om ze makkelijker van de plaat te krijgen voor het koken. Kook de gnocchi in gezouten water. Als ze boven komen drijven, zijn ze gaar. Giet ze af.
Reinig de paddestoelen en snijd ze in stukken.
Marineer de mignonettes met olijfolie, fijngesneden look en rozemarijn. Kruid met peper en zout. Verwarm olijfolie in een pan en schroei het vlees aan beide zijden dicht. Zet dan het vuur laag om rustig verder te garen voor een sappiger resultaat. Laat het vlees 5 minuten rusten voor het serveren.
Bak intussen de paddenstoelen kort aan in hete olijfolie. Doe er de gnocchi bij en kruid met peper, zout en geplukte dragonblaadjes. Strooi er flink wat gemalen kaas over en bak nog even verder. Haal de pan van het vuur en werk af met gesneden roquette.
Snijd het vlees in plakken en serveer met de gnocchi en de paddenstoelen.


Gnocchi met kastanjechampignons en kalfsmignonette

Gnocchi met kastanjechampignons en kalfsmignonetteIngrediënten voor 4 personen:

  • 4 kalfsmignonettes van 120 g per stuk
  • 500 g kastanjechampignons 
  • 600 g bloemige aardappelen, geschild
  • 200 g bloem
  • Geraspte oude kaas
  • 1 teen look
  • Verse rozemarijn
  • Verse dragon
  • 1 pakje rucola sla 
  • Zout
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze:

Stoom de aardappelen gaar. Prak ze en roer hier de bloem, zout, versgemalen peper en flink wat gemalen kaas naar smaak door. 
Breng het aardappelbeslag over in een spuitzak met brede mond. 
Bestrooi een plaat met bloem en spuit lange repen van het beslag. Snijd die vervolgens tot stukjes ongeveer zo groot als een duimnagel. Maak kleine inkervingen in de gnocchi voor een mooier resultaat. Zet nog even in de koelkast om ze makkelijker van de plaat te krijgen voor het koken.
Breng in een kookpot water met wat zout aan de kook. Kook hierin de gnocchi. Als ze boven komen drijven, zijn ze gaar. Giet ze daarna af.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in stukken. 
Marineer de mignonettes met olijfolie, fijngesneden look en rozemarijn. Kruid dit met zout en versgemalen peper.
Verwarm olijfolie in een pan en schroei het vlees aan beide zijden dicht. Zet dan het vuur laag om rustig verder te garen voor een sappiger resultaat. Laat het vlees 5 minuten rusten voor het serveren.
Bak intussen de paddenstoelen kort aan in hete olie, doe er de gnocchi bij en kruid met peper, zout, geperste look en geplukte dragonblaadjes. Strooi er flink wat gemalen kaas over en bak nog even verder. Haal de pan van het vuur en werk af met gesneden rucola. 
Snijd het vlees in plakken en serveer met de gnocchi en de paddenstoelen.


Gnocchi van aardappel, verse tomatensaus, basilicum en parmezaan

Gnocchi van aardappel, verse tomatensaus, basilicum en parmezaanIngrediënten voor 4 personen:

  • 6 grote bloemige aardappelen (ongeveer 1 kg)
  • 4 tomaten
  • 120 g bloem
  • 4 eigelen
  • 50 g parmezaan
  • ¼ bosje basilicum
  • 1 kl olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Was de aardappelen en gaar ze in de schil 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Haal de schil eraf en verbrokkel de aardappelen. Voeg er dan de eigelen en de bloem aan toe en kneed tot een deeg. Maak kleine worstjes van één cm doorsnede en snijd ze in kleine plakjes.
Pocheer de gnocchi 3 tot 4 minuten in licht gezouten kokend water (ze zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven). Haal de gnocchi met een schuimspaan uit het water en leg ze op een stukje keukenpapier. 
Was de tomaten en mix ze met de pel er nog aan. Kruid met peper en zout. Verwarm de tomaten in een kookpan en voeg er de olijfolie en fijngehakte basilicum aan toe.
Leg de gnocchi in een diep bord, giet er de warme tomatensaus over en strooi er wat parmezaan over.

#3829

Bron: Flandria