
Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/recepten_voor_aardappelsoep
Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingswijze
Schil en snijd de aardappelen in blokjes van maximaal een halve cm groot. Giet er hete bouillon over en voeg de gesnipperde look en chilipeper toe. Zet een tiental minuten in de microgolfoven. Voeg na 5 min. de erwtjes toe en roer het geheel goed door elkaar. Als de aardappelblokjes bijna gaar zijn, de mascarpone erdoor roeren. Warm nog eens goed op en dien meteen op.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingswijze
Schil de aardappelen. Snijd de ui en prei in ringen en hak de selder fijn. Stoof alles glazig in wat boter. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Voeg de geschilde aardappelen toe en laat 40 minuten koken. Klop ondertussen de room stijf. Doe de kaas bij de soep, maar bewaar nog wat voor garnituur. Mix de soep, haal door een zeef en breng op smaak met peper en zout. Werk de soep af met de opgeklopte room en schenk ze in diepe borden. Lepel er als afwerking nog wat walnootolie door en garneer met de rest van de kaas.
Bron: Flandria