Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/recepten_spruitjes

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 7 augustus 2020

Recepten met spruitjes

Gestoofde spruitjes met hazelnoten

Ingrediënten:

  • 1 kg. spruitjes
  • 1 eetlepel boter
  • 75 gr. gepelde hazelnoten
  • 2 uien
  • Zout
  • Water
  • Peper


Spruitjes met noten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Ondertussen kun je de spruitjes schoon maken en wassen.
Halveer de spruitjes en leg ze op een ovenschotel.
Laat ze 4 à 5 minuten in de oven en laat de temperatuur zakken tot 180°C.
Ondertussen verhit je een pan met boter tot deze goudglazig is.
Doe de fijngesneden ajuin in de pan.
Vervolgens haal je de schotel uit de oven en voeg je de reeds gebakken spruitjes toe in de pan.
Breek de hazelnoten en doe ze in de pan met de spruitjes en de ajuin.
Laat alles nog een paar minuten garen.
Maak een bord klaar en garneer vervolgens naar smaak.
Voeg zout en peper toe aan het geheel.

Dit is een gezonde maaltijd die de kerstperiode gaat accenturen.
Smakelijk en een prettig eindejaar!

Dorny Angelo
 

Spruitjes met kastanjes

 

Ingrediënten:

  • 500 g geblancheerde spruitjes. Het blancheren moet vrij vlug gebeuren om de groene kleur en de typische smaak te bewaren.
  • 250 g gekookte tamme kastanjes
  • 1 eetlepel boter
  • peper en zout
  • Snuifje foelie

Bereiding
Spruitjes op de gewone manier klaarmaken.
De kastanjes koken.
De boter smelten .
Bij de kastanjes doen en zachtjes laten stoven.
Nu mengen met de spruitjes .
Goed op smaak brengen met peper en zout en met een klein beetje foelie.
Deze groenten doen het zeer goed bij een fazant.

spruitjesSavooi en spruitjessoep.

 

Ingrediënten:

  • 2 1/2 l water
  • 1/2 kg aardappelen.
  • 1 kleine savooi.
  • 3/4 kg spruitjes.
  • 1 ajuin.
  • 1 kleine selder.
  • peper en zout.
  • 40 g boter of margarine.
  • 2 bouillon blokjes.
Bereiding:
Altijd beginnen met de ajuin glazig te laten stoven.
Groenten wassen,  reinigen, spoelen, grof snijden.
Lichtjes stoven in boter , margarine of olijfolie.
Aanlengen met water of bouillon.
Aardappelen bijvoegen en laten zacht koken.
Doorsteken.
Kruiden.
Laten doorkoken.
#1317

Auteur: Rita de Clercq