Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/recepten_met_vers_geoogste_groenten_uit_jouw_tuin

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    woensdag 17 juli 2019

Recepten met vers geoogste groenten uit jouw tuin

Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt

Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehaktIngrediënten voor 4 personen:

  • 500 g aardappelen, geschild
  • 30 g bloem
  • 1 bloemkool
  •  80 g gemalen kaas
  • 600 g gemengd gehakt
  • 1 groentebouillonblokje
  • 25 g margarine
  • 1 dl melk
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden

Bereidingswijze

Verhit een pan en bak het gehakt op een matig vuur. Voeg er de ui aan toe en laat nog even verder bakken. Kook de aardappelen gaar en snij ze in plakjes. Kook de bloemkoolroosjes knapperig in gezouten water. Laat ondertussen in een pan de margarine smelten en roer er de bloem door.
Laat kort garen en voeg er de melk aan toe. Roer er tot slot de bouillon bij en laat enkele minuten doorkoken. Voeg de helft van de kaas toe.
Verdeel het gehakt over een ovenschotel, doe er de bloemkoolroosjes en aardappelschijfjes bij en overgiet alles met de saus. Bestrooi met de rest van de kaas en laat gedurende 20 minuten in een warme oven op 220°C gratineren.

 

Komkommer-venkelsoep

Komkommer-venkelsoepIngrediënten voor 2 personen

  • 1 venkel
  • 1 komkommer
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 teentje look
  • peterselie

Bereidingswijze
Snijd de venkel en de komkommer in kleine stukjes. Verwijder de pitjes van de komkommer.
Laat wat boter smelten in een pot. Stoof de venkel aan en voeg er een teentje fijngesnipperde look bij. Voeg er daarna de komkommerstukjes toe. 
Los 1 kippenbouillonblokje op in een liter water en voeg dit toe aan de gestoofde venkel en komkommer. Doe er nog flink wat peterselie bij. Breng aan de kook op een zacht vuur.. 
Mix de soep fijn. Voeg eventueel bij het opdienen wat room toe.

 

Zalm met venkel uit de oven

Zalm met venkel uit de ovenIngrediënten voor 4 personen :

  • 4 mooie stukken zalmfilet
  • 1 kg venkel
  • 800 g aardappelen
  • 50 g parmezaanse kaas
  • lookpasta
  • tijm
  • pezo
  • fleur de sel

 Bereiding:

Aardappelen schillen en in schijfjes snijden, venkel in schijfjes en het fijne groen vanboven fijnsnijden en apart houden. De venkel en aardappelen gaar stomen of koken. De venkel mengen met lookpasta, peper, zout en tijm. In de ovenschaal de venkel leggen daarop alle schijfjes aardappel, kruiden met pezo en daarover de geraspte parmezaanse kaas en het groen van de venkel. 
Daarop leg je de zalmfilet, kruiden met peper en fleur de sel en die zet je in een voorverwarmde oven van 225 °C onder de grill tot de juiste cuisson bereikt is. 

#4881

Bron: Flandria