Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/recepten_met_rode_aardappel

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    woensdag 17 juli 2019

De rode aardappel en enkele recepten

De aardappel en zijn bereidingsmogelijkheden

Koken, stomen, stoven, puree, kroketten, bakken, fruiten,...
De aardappel dient ook nog voor het binden van soepen.

Naast de traditioneel bruin gekleurde patat zijn ook rode aardappels erg gezond, zeker het proberen waard!
Rode aardappelen

rode aardappelen 

Wassen, borstelen, spoelen en opzetten met kokend water. Na enkele minuten het water afgieten, terug opzetten met kokend water en zout. Als ze gaar zijn afgieten.
Voorzichtig in de helft(lengte)doorsnijden en eventueel opdienen me olijfolie en verse tuinkruiden.

Aardappeltaartjes
Puree maken , zonder melk. Hiervan een 5 x 5 cm vierkant maken dat 2 cm dik is. Bestrooien met een weinig geraspt beschuit.
Overgieten met een klein vleugje olijfolie.
De taartjes laten bruinen in de voorverwarmde oven.
Men kan hier ook gemalen kaas over strooien.(gratin).

Aardappelkoek met hesp

  • 1/2 kg doorgestoken aardappelen
  • 75 g hesp
  • 1 ei
  • 3 el melk een klein beetje vetstof.

Aardappelen met de schil koken, pellen en doorsteken.
De fijn gehakte hesp en de andere ingrediënten ondermengen.
Het wit van ei moet er als sneeuw onder gemengd worden.
Men kan nu afzonderlijke kommetjes in een au bain marie plaatsen (warm waterbadmethode) en zo de aardappelkoek bereiden.
Of men kan een vorm met deksel bestrijken met boter, de purée inscheppen en 3/4 uur in het waterbad laten garen.

Aardappelen telen

Koken in bouillon
De aardappelen eerst korte tijd in kokend water doen. Afgieten. Nu ze verder gaar koken in een bouillon.
Onder gesloten deksel koken.
Opdienen en ze bestrooien met gehakte peterselie.

Smakelijk.

#1383

Auteur: Rita de Clercq