Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/recepten_met_kleinfruit

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 15 september 2019

Recepten met kleinfruit

Bavarois met vruchten
De melk opkoken met de suiker, de pan van het vuur nemen en er de losgeroerde eierdooiers doorkloppen samen met de vooraf in koud water geweekte gelatine.
Een bavaroisvorm met boter bestrijken en daarin het schoongemaakte fruit leggen, behalve de frambozen.
De warme eiercrème op de vruchten gieten en laten afkoelen.
Vervolgens in de koelkast nog een paar uur laten opstijven.
De bavarois in plakken snijden en serveren met een coulis van de gepureerde frambozen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 eierdooiers
  • 10 dl melk (halfvol)
  • 7 blaadjes gelatine (van 3 g)
  • 200 g suiker
  • 100 g aardbeien
  • 100 g druiven (ontpit)
  • 1 appel (Jonagold)
  • 50 g braambessen
  • 250 g frambozen
  • 30 g boter (bakboter)

Bavarois van fijne vruchten en advocaat
De helft van de gelatine tien minuten laten weken in koud water. De gereinigde en gewassen bessen aan de kook brengen met de suiker.
De uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze volledig is opgelost. Laten afkoelen.
Voor de gele bavarois de rest van de gelatine eveneens 10 minuten laten weken.
De eierdooiers loskloppen met de suiker en er de mascarpone doorroeren.
De uitgeknepen gelatine oplossen in de licht verwarmde advocaat. Vermengen met de kaasmassa en in een
bavaroisvorm gieten. Gedurende 30 minuten laten opstijven in de koelkast.
De room ondertussen stijfkloppen en door de rode vruchtenmassa spatelen. Op de advocaat gieten en een nacht in de koelkast zetten.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 125 g frambozen
  • 125 g rode bessen
  • 125 g braambessen
  • 125 g blauwbessen
  • 100 g suiker
  • 12 blaadjes gelatine (van 3 g)
  • 2,5 dl room
  • 3 eierdooiers
  • 100 g suiker
  • 250 g mascarpone
  • 50 cl advocaat

Bessendessert uit de oven
De grill voorverwarmen op de hoogste stand. De eieren splitsen. De eierdooiers, de poedersuiker en het citroensap met een mixer schuimig kloppen. De eiwitten stijfkloppen.
Het dooiermengsel en de room door het eiwit scheppen. De bessen en de grand marnier verdelen over 2 ovenvaste schaaltjes. Het eimengsel erover gieten. Vlak onder de grill in 2 tot 3 minuten lichtbruin grilleren.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 75 g blauwbessen
  • 75 g rode bessen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eieren
  • 30 g poedersuiker
  • 2 cl grand-marnier
  • 1.25 dl room
#2547

Bron: Flandria