Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/recepten_met_boontjes

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    maandag 22 juli 2019

Recepten met boontjes

Carpaccio van groene boontjes, tomaat en mozarella

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 4 coeur de boeuf tomaten
  • 100 g groene  boontjes
  • handvol rucola
  • 250 g kleine mozzarellabolletje
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 10-tal basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Bereidingswijze
Spoel de tomaten en snij ze in dunne plakjes. Schik de plakjes in de lunchboxen.
Kook de boontjes beetgaar in gezouten water en spoel ze onder fris water.
Was de rucola en snij de basilicum in sliertjes.
Strooi de boontjes en mozzarellabolletjes over de tomaten. Kruid met wat peper en zout.
Vervolgens strooi je er de rucola en basilicum over. Werk af met de pijnboompitten.
Meng de olie en de azijn en verdeel over de salade.


Kip met scampi's en prinsessenboontjes

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 4 kipfilets
  • 125 g scampi's
  • 1/4 l kippenbouillon
  • 120 g fijne  boontjes
  • 1/4 l room
  • 1 teentje look
  • 1 koffielepel maïsbloem
  • 50 g boter
  • 1 lepel gehakte peterselie
  • peper
  • zout


Bereidingswijze

Snijd de kipfilets open en klop ze platter. Kleur de filets in boter, bestrooi met peper en zout. Verwijder de filets uit de pan en giet de kippenbouillon erin. Pel de scampi's en bak ze aan in een weinig boter, voeg er de gesnipperde knoflook aan toe en bestrooi met peper en zout. Voeg de room toe en laat even inkoken. Giet de scampisaus door een zeef bij de gevogeltejus. Bind de saus met maïsbloem, die opgelost is in water. 
Schik een kippenlapje op een bord. Lepel er enkele scampi's bij en bedek ze met de saus. Schik er enkele groene natuurgekookte boontjes rond. Geef er hertoginnenaardappelen bij, die even gekleurd werden in de oven.

#3546

Bron: VLAM
www.vlam.be