Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/pompoensoep_maken_pompoenen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 6 december 2019

Pompoensoep maken: eenvoudig lekker

Pompoensoep (basis)

Een gewone pompoensoep:

Ingrediënten:

  • 500 g pompoen
  • 100 g boter
  • 1 l melk
  • 2 eetlepels suiker
  • peper en zout
  • broodcroutons (stukjes brood van ± 1 x1 x1 cm) gebakken in boter
  • de pompoen

Werkwijze:
De pompoen schillen en er de pitten uithalen.
Vervolgens in stukken hakken.
Laten koken in gezouten water, waar de boter aan toegevoegd werd.
Wanneer al het water weggekookt is, en de pompoen volledig zacht is, dan de pompoen door de passe-vite (roerzeef) draaien.
De verkregen massa stoven in een kom en er wat boter en de melk aan toevoegen.
De suiker eveneens toevoegen en terug zachtjes laten koken.
In een soepterrine doen en er de croutons bij serveren.
 


Variante op pompoensoep.

Stukjes pompen laten koken in 2,5 liter gevogeltebouillon en er nog een extra blokje kippenbouillon aan toevoegen.
Kruidenbuiltje toevoegen en verder voegen we dan ook nog toe:

  • 3 middelmatige aardappelen
  • 3 wortels
  • 2 wit van prei
  • peper en zout en nootmuskaat

Dit alles op een zacht vuurtje gedurende een uur laten koken.
De groenten allemaal door de passevite (roerzeef) draaien.
Aan de bekomen massa twee eierdooiers toevoegen en er  100 g room doorroeren.
Daarna terug op het vuur plaatsen en eventjes nog opwarmen, maar zeker niet laten koken.
Opdienen met fijn gehakte kervel.
Men kan ook vermicelli toevoegen, maar die moet dan wel eerst op voorhand gedurende 10 min in kokend water gelegen hebben. Na het afgieten van de vermicelli kan die dan bij de soep worden gedaan net voor het opdienen.
Het zal nog beter smaken als men dit ongeveer een drietal minuten laat "inweken".

Smakelijk,

#1206

Auteur: Rita de Clercq