Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/plantenbeurs_sint_lievens_houtem

Tuinadvies

Plantenbeurs Sint-Lievens-Houtem op Paasmaandag 1 april 2013

De grootste planten(ruil)beurs van Oost-Vlaanderen.

Heb ook jij last van tintelingen in de vingers, pluis je plantencatalogi uit en stel je je tuin al voor, bloeiend in de warme lentezon? Wat is er plezieriger dan eigenhandig van een klein stukje grond een bloeiende plek te maken?
Indien ook jij behoort tot deze groep van mensen, dan moet je op Paasmaandag zeker de planten(ruil)beurs in Sint-Lievens-Houtem bezoeken.
Tientallen amateur-tuiniers ruilen en verkopen tijdens de beurs hun zelfgekweekte plantjes, maar ook heesters, vijver- en tuinmateriaal is te koop… en dat meestal voor een prikje.

Breng zelf gerust een aantal plantjes mee, want op elke stand zijn ruilplantjes voorzien en kan je jouw plantjes omruilen!
De hoofdbedoeling blijft echter het contact tussen groenliefhebbers te stimuleren, en een natuurvriendelijke omgang met planten bevorderen.


Plantenbeurs Sint-Lievens-Houtem op Paasmaandag 1 april 2013

De voorbije jaren groeide de Planten(ruil)beurs op Paasmaandag te Sint-Lievens-Houtem uit tot één van de grootste in zijn soort. Tientallen standhouders met vaak exclusieve planten en duizenden tevreden bezoekers zorgen daar jaarlijks voor.
De standhouders zijn geen professionele kwekers maar liefhebbers, waarbij de hobby voor sommigen uitgroeide tot een passie. Zo kunnen zij planten aanbieden die je meestal niet vindt in het tuincentrum. Bovendien gaat het bij veel tuinliefhebbers om tuinoverschotten die zij verkopen voor heel weinig geld.

Ook dit jaar is er op elke stand een ‘ruilhoekje’, iedereen kan dan ook eigen ruilmateriaal meebrengen. Meestal kunnen de standhouders ook veel vertellen over hun planten, precies omdat ze uit hun eigen tuin komen. Je krijgt er uitleg over de standplaats, hoogte, bloeitijd en –kleur. Naast vaste planten zijn er struiken, éénjarigen en kamerplanten te vinden.
Behalve ruilen is alles uiteraard te koop, en dit meestal voor een prikje. De voorbije jaren kon men er telkens heel speciale planten op de kop tikken voor een heel redelijke prijs. De echt zeldzame dingen en rariteiten gaan echter de eerste uren vlot van de hand.

Met de PLANTEN(RUIL)BEURS wil men amateurtuiniers de kans bieden om hun kweekproducten en ervaringen te ruilen met andere tuinliefhebbers. Het ruilen van planten, het uitwisselen van ideeën en het elkaar informeren staan centraal.
De plantenruilbeurs Sint-Lievens-Houtem om tot één grote plantentuin met alle mogelijke variëteiten. De tuinmicrobe is duidelijk nog niet uitgekriebeld!!!

Informatieve stands: Natuureducatief Centrum, Vaste Plantenvereniging, Tuinpunt, Imkersvereniging, Wereldwinkel, Biologische Groenteabonnementen, Compostmeesters, .…

Praktisch info:
PLANTENBEURS SINT-LIEVENS-HOUTEM
Datum: Paasmaandag 1 april 2013

De beurs is dus open voor het publiek op Paasmaandag van 10.00 tot 18.00u en vindt plaats in zaal Sint-Michaël, Kloosterstraat te Sint-Lievens-Houtem.
De inkomprijs bedraagt € 3. Kinderen tot 14 jaar betalen niets.

Contactpersoon Jo Dedeurwaerder - 0477/41.87.54
www.plantenruilbeurs.be


#3844