menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 19 juli 2024

Kamerplant als plaatsvervanger voor de kerstboom.

De kerstboom heeft zijn dienst bewezen en mag nu verwijderd worden. Indien je een exemplaar koos mét wortelkluit, kan je je kerstboom een tweede leven schenken in de tuin of op je terras.
Eens die fraai getooide kerstboom weg is, valt pas op hoeveel kleur en leven hij bracht in je woonkamer. Die sfeerloze, lege hoek vraagt om een andere plant. Liefst eentje die vrij hoog is en de woonkamer echt aankleedt. Eén exemplaar is voldoende. Overdrijf niet met aantallen. 

In tuin- en plantencentra vind je een ruime keuze uit sterke kamerplanten. Lees aandachtig het kaartje bij de plant om uit te maken of de plant geschikt is voor jouw woonkamer. Een mooie pot of mand maakt het geheel compleet. Een rolplateau is handig als je de plant wil verplaatsen.

Voorbeelden van mooie kamerplanten die de plaats van de kerstboom kunnen innemen zijn:

Beaucarnea Recurvata
Beaucarnea Recurvata

Schefflera Trinette
Schefflera Trinette

Ficus Longifolia
Ficus Longifolia

Kentia
Kentia

Soorten als Beaucarnea, Schefflera, Dracaena, Chamaedorea, Kentia, Ficus en Philodendron zijn absolute aanraders. Het zijn planten die weinig eisen stellen en je woonkamer opvrolijken.
Meer inspiratie vind je in je tuin- of plantencentrum. 


Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).