Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/persicaria_red_dragon_duizendknoop

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 13 juni 2021

Persicaria Red Dragon - Vurige duizendknoop

Vurige Duizendknoop

Persicaria Red Dragon in bloei

Het geslacht Persicaria (vroeger ingedeeld bij Polygonum) kent vele soorten, eigenlijk allemaal even mooi qua blad en bloem. Er is één soort die nog niet zo veel wordt toegepast in de tuin, maar die wel degelijk onze aandacht verdient: de Persicaria microcephala ‘Red Dragon’.

Persicaria Red Dragon bladereni

Een sterke en eigenlijk probleemloze vaste plant, zowel mooi als solitair als in een gemengde border. Het blad van deze Persicaria lijkt wel wat op de vuurspuwende tong van een draak (hoewel ik er nog nooit eentje ben tegen gekomen), vandaar de naam ‘Red Dragon’. Het grappige is, dat de bladeren in het begin een groene kleur hebben. Maar hoe méér zon de plant krijgt, hoe roodpaarser de bladeren kleuren. Daaruit mag je afleiden, dat deze plant zowel in de (half)schaduw als in de volle zon goed gedijt.

Persicaria Red Dragon in de tuin 

Deze Persicaria is dus niet kieskeurig voor wat betreft de standplaats, en dat geldt ook voor de grondsoort. Zoals gezegd: sterk en probleemloos! Het is een flinke groeier die behoorlijk kan uitdijen (wordt ongeveer 75 cm. hoog), maar ze is goed in toom te houden door afsteken of snoeien.  

‘Red Dragon’ bloeit vanaf half juni tot vrij laat in het seizoen (augustus/september) en dat is altijd een welkome aanvulling in de tuin! De trosjes fijne bloemetjes zijn rozewit, wat heel mooi contrasteert met de kleur van het blad.

Persicaria Red Dragon in de plantenborder

De plant is zeer goed winterhard.
Ook heel mooi om eens in een bak (kuip) te planten! Het is dan wel verstandig, om bij zeer strenge vorst (zoals afgelopen winter) de bak in te pakken in noppenfolie.

#2048

Auteur: Nicolette Margry
De Tuincoach
www.detuincoach.nl