Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/pasen_bloemen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 28 november 2020

Pasen bloemen

  Bloemen zijn het belangrijkste cadeau op Pasen.
 

Pasen is hard op weg een echte geschenkdag te worden. Zo blijkt dat een kwart van de Nederlanders elkaar op dit feest iets geeft. 

Bloemen zijn het belangrijkste cadeau; het gaat vooral om gemengde boeketten. Geel is de belangrijkste kleur. In arrangementen verwerkt men nog veel eitjes en linten als bijmateriaal. 


 

Momenteel is het gebruik van meer natuurlijke bijmaterialen zoals veren en natuurlijk uitziende eitjes erg in trek.

Tradities
Paaszondag is een feestdag die in veel gezinnen begint met het verstoppen en zoeken van paaseieren. Gevolgd door een uitgebreid Paasontbijt of Paasbrunch, met in elk geval allerlei eiergerechten, een Paasstol en roomboter in de vorm van een lam. Tot in de jaren vijftig was het versturen van Paaskaarten heel gewoon en ook de laatste jaren zien we dat deze traditie weer in ere wordt hersteld. 
 

 

Oorsprong
De Paastijd duurt naar kerkelijke begrippen van Paaszaterdag tot Drievuldigheidszondag (de laatste dag van het octaaf van Pinksteren). 

Op de zondag na de eerste volle maan in de lente is het Pasen (op zijn vroegst op 22 maart). 

Op de dag van de eerste volle maan van de lente vieren de Joden Pesach (dit hoeft niet perse een zondag te zijn). Het Joodse Pesach is een heel ander feest met een heel andere achtergrond dan het Christelijke Pasen.  

Populaire bloemen:   

  • Tulipa; (tulpen)
  • Hyacinthus; (hyacinten)
  • Ranunculus; (ranonkels)
  • Gypsophila; (gipskruid)
  • Anemone;  (anemonen)
  • Viburnum. (sneeuwbal)

 

#554

Bron: Mooiwatplantendoen
www.mooiwatplantendoen.nl