Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/pachysandra_gespot_op_29_sep_2011

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 20 april 2021

Pachysandra sterft af - gespot op 29 sep 2011

Beste Tuinliefhebber,

Op regelmatige basis doen wij waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij ook het gazon nauwlettend in het oog. Dit alles om schimmels en dierlijke belagers zoals insecten en mijten tijdig aan u te melden en hen een stap voor te blijven. Nu is het ideale moment aangebroken om verder vermelde parasieten aan te pakken om zo met een minimum aan product een optimaal bestrijdingsresultaat te bekomen.

Advies: 27 september 2011 - Bericht 9

Er wordt momenteel gewaarschuwd voor volgende ziektes en plagen:

Afsterven van Pachysandra
Pachysandra
Onkruiden op opritten en paden
Onkruiden
Taksterfte bij buxus
Taksterfte
Witziekte op kleinfruit
Witziekte

Afsterven van Pachysandra:

De laatste jaren komen veel vragen binnen betreffende afsterven van de bodembedekker Pachysandra. Pachysandra staat het liefst op een halfschaduw tot schaduw plaats. De plant behoort tot dezelfde familie van Buxus. Vandaar is hij ook gevoelig voor bijvoorbeeld Volutella (meer bepaald Volutella pachysandri). Ook staat de plant niet graag met zijn voeten in het water. Zorg daarom voor een goed doorlatende humusrijke grond. 

Afsterven van Pachysandra

Bestrijdingsadvies:

Het is beter voorkomen dan genezen zorg daarom voor een standplaats die geschikt is voor de soort. Bij aantasting kan gebruik gemaakt worden van EMINENT of SPORGON  in het geval van aanwezige bladvlekken. Voor wortelrot kan gebruik gemaakt worden van PROPLANT.

Sporgon® | Proplant | Eminent

 

Waarschuwingssysteem tegen ziekten in de tuinOp regelmatige basis doet  Garden Alert® waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij de opkomst van ziektes en plagen nauwlettend in het oog. 
Dit alles om dit u tijdig te melden zodat u hen een stap voor te blijven.

Garden Alert® is een uniek en gratis waarschuwingssysteem dat u gedurende het seizoen constant op de hoogte houdt van alle ziekten en plagen die kunnen voorkomen in zowel moes-, fruit- als siertuin.

Een waarschuwingsbericht van  Garden Alert® geeft u een korte omschrijving van de ziekte en/of plaag gedocumenteerd met een aantal foto’s en een bestrijdingsadvies op maat. Zo’n bericht stelt u in staat de ziekte en/of plaag op een heel eenvoudige manier te herkennen. Op deze manier kan je door een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een optimaal resultaat bekomen. Het is immers zo dat wanneer de schade reeds goed zichtbaar is meer behandelingen noodzakelijk zijn en dat de schade soms nog moeilijk te herstellen is.

Door  hier te klikken bekom je een unieke code voor gratis inschrijving op  Garden Alert®. Je hoeft enkel nog je e-mail adres in te vullen op de website en u bent geregistreerd. Gratis, eenvoudig, snel en efficiënt omgaan met uw tuinproblemen.

#3176

Bron: Edialux
www.edialux.be