Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/paarse_rijst_met_chips_van_zoete_aardappel

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 23 juli 2019

Paarse rijst met chips van zoete aardappel

Paarse rijst met chips van zoete aardappel

Ingrediënten:(voor 2 personen)

Voor het rijstgerecht:

  • 1 kop paarse rijst (mengeling van witte en zwarte rijst verkrijgbaar in de wereldwinkel)
  • 1 handvol verse en jonge spinazie
  • 1 zoete aardappel
  • 1 bakje verse champignons
  • een handvol pijnboompitjes
  • 3 plakjes gerookte zalm
  • sap van een halve citroen
  • wat blaadjes rode zuring
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • peper en zout

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels witte yoghurt, ongezoet
  • 1 koffielepel groene pesto
  • een klein beetje citroensap
  • peper
  • verse munt

Bereiding:

Paarse rijst met chips van zoete aardappel

  1. Schil de zoete aardappel en snijd hem in dunne plakjes.
  2. Leg de plakjes op een bakplaat, overgiet ze rijkelijk met olijfolie en kruid ze met peper en paprikapoeder. Laat ze in een verwarmde oven op 180° gaar worden in ongeveer 30 minuten.
  3. Spoel de rijst en kook hem in dubbel zoveel water. Doe dit op een zacht vuurtje gedurende een 15 à 20 tal minuten. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
  4. Maak intussen het sausje door de yoghurt te mengen met de pesto en het citroensap. Kruid met peper en versnipper er wat verse muntblaadjes doorheen. Meng alles goed door elkaar en bewaar het sausje in de frigo tot de rest van het gerecht klaar is om op te dienen.
  5. Reinig de champignons en snijd ze in schijfjes of blokjes, wat je het liefst hebt. Kruid ze met peper en zout en bak ze in wat olijfolie bruin. Overgiet de champignons tijdens het bakken met het sap van een halve citroen. Doe ze vervolgens in een kom en terwijl de pan nog heet is kan je de pijnboompitjes bakken in wat verse olijfolie.
  6. Voeg nu de paarse rijst toe aan de gebakken champignons en de pijnboompitjes. Versnipper er de gerookte zalm doorheen alsook de blaadjes rode zuring.
  7. Ondertussen zullen de chips van zoete aardappel ook gaar zijn en kan je deze ook aan de rijst toevoegen.
  8. Leg op je bord wat blaadjes spinazie en schep er de rijst bovenop. Serveer samen met het koele sausje en geniet van dit heerlijk recept.  
#4776

Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies