Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/opgelet_voor_mos_in_het_gazon_-_maart_2015

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 18 juni 2021

Opgelet voor mos in het gazon: Edialux Garden Alert

Beste Tuinliefhebber,

Op regelmatige basis doen wij waarnemingen van de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij ook het gazon nauwlettend in het oog. Dit alles om schimmels en dierlijke belagers zoals insecten en mijten tijdig aan u te melden en hen een stap voor te blijven. Nu is het ideale moment aangebroken om verder vermelde ziektes en plagen aan te pakken om zo met een minimum aan product een optimaal bestrijdingsresultaat te bekomen.

Advies: 12 maart 2015 - Bericht 2

Er wordt momenteel gewaarschuwd voor volgende ziektes en plagen:


Bodeminsecten in de moestuin 

Groene aanslag en mos

Krulziekte bij perzik

Mos in gazon

Slakken, ware veelvraten

Nu in de kijker: Mos in gazon

Een mooi gazon vergt onderhoud en zorg. Veel problemen kunnen op de loer liggen, en mos is daar één van de belangrijkste van. Door zijn dichte groeiwijze verdringt mos immers de grassen. Het produceert veel sporen die in de viltlaag achterblijven en tussen zwak groeiend gras voor vele nakomelingen kunnen zorgen.

  

Bestrijdingsadvies:

Gezien de goede weersomstandigheden kunnen we nu behandelen metMOSCIDE. De werking ervan wordt namelijk beïnvloed door de combinatie van temperatuur en bodemvocht. Zo werkt MOSCIDE sneller bij 15 °C dan bij 10 °C. Hoe vochtiger de bodem, hoe beter de afdoding. Door uitkammen of verticuteren een 14-tal dagen na de behandeling verwijdert men naast afgestorven mos ook onverteerde tot halfverteerde grasresten.

MOSCIDE toepassen wanneer er de eerste uren geen regen wordt verwacht. Steeds toepassen met zeer veel water voor een goede contactwerking : 10 tot 15 liter water per 100m² gazon, waarbij MOSCIDEwordt gemengd.

Mogeton® | Moscide | Dacomos Garden


Waarschuwingssysteem tegen ziekten in de tuinOp regelmatige basis doet Garden Alert® waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij de opkomst van ziektes en plagen nauwlettend in het oog. Dit alles om dit u tijdig te melden zodat u hen een stap voor te blijven.

Garden Alert® is een uniek en gratis waarschuwingssysteem dat u gedurende het seizoen constant op de hoogte houdt van alle ziekten en plagen die kunnen voorkomen in zowel moes-, fruit- als siertuin.

Een waarschuwingsbericht van Garden Alert® geeft u een korte omschrijving van de ziekte en/of plaag gedocumenteerd met een aantal foto's en een bestrijdingsadvies op maat. Zo'n bericht stelt u in staat de ziekte en/of plaag op een heel eenvoudige manier te herkennen. Op deze manier kan je door een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een optimaal resultaat bekomen. Het is immers zo dat wanneer de schade reeds goed zichtbaar is meer behandelingen noodzakelijk zijn en dat de schade soms nog moeilijk te herstellen is.

Door hier te klikken bekom je een unieke code voor gratis inschrijving op Garden Alert®. Je hoeft enkel nog je e-mail adres in te vullen op de website en u bent geregistreerd. Gratis, eenvoudig, snel en efficiënt omgaan met uw tuinproblemen.

#4684

Bron: Edialux
www.edialux.be