Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/opfrissen_met_fruit

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 20 juni 2019

Opfrissen met fruit

Na het feestelijk kerstgebeuren even op onze “positieven” komen met fruit. We frissen ons lichaam op met appels en peren van eigen bodem zodat we volgende week opnieuw sterk in onze schoenen staan.

Kies voor een knapperige zoetzure appel zoals Jonagold  of Jonagored en als peer voor Conference of een sappige Doyenne.

Jonagored  Doyenne de Comice

Andere aanraders

De aanvoer van prei is ruim. Prijzen zijn erg consumentvriendelijk!! Een grote beschikbaarheid van knolselder werd aan voordelige prijzen verkocht. De aanvoer van alle koolsoorten verliep overzichtelijk omwille van de feestdagen. Prijzen blijven voordelig. De aanvoer van tomaten neemt verder af. Alle prijzen van losse en trostomaten verliepen stabiel tot licht stijgend. Het aanbod van kropsla verliep licht stijgend (traditioneel met Kerst). Prijzen zijn echt consumentvriendelijk te noemen. Alternatieve slasoorten (lollo's) werden talrijk aangeboden aan licht gedaalde prijzen. 

Duurder

De aanvoer van spinazie uit de serre is overzichtelijk. Prijzen zijn sterk, maar vrij normaal voor de tijd van het jaar. De aanvoer van witloof is groot, de prijzen aan de hoge kant . Veldsla en rucola werden duurder. Sla op kluit bleef z'n sterke prijzen behouden.

Warme brioche met gebakken appel en peer

Warme brioche met gebakken appel en peerIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 appel
  • 1 peer
  • 2 eetlepels vetstof
  • 20 g griessuiker
  • 1 ei
  • 4 dikke plakken briochebrood
  • 1/2 vanillestok
  • snuifje kaneel
  • een 10-tal okkernoten

Bereiding
Klop het ei los met de suiker en de melk.
Schil de appel en de peer. Snij ze in partjes en verwijder het klokhuis.
Verwarm de helft van de vetstof in een ruime pan en bak de appelen en peren op een matig vuur.
Snij de vanillestok overlangs door en schraap er de zaadjes uit. Voeg de zaadjes bij de appel en peer en bestrooi het geheel met de kaneel. Daarna voeg je de noten toe.
Haal de plakken brood door het eimengsel en bak ze in de resterende vetstof.
Lepel het gebakken fruit op de toast en serveer op warme borden.

#4200

Bron: Flandria