Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/open_exotentuinen_open_tuinbedrijven

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 9 maart 2021

Open exoten Tuinbedrijven 26 en 27 september 2009 - open exotentuinen om bedrijven van exoten te bezoeken

Open Exoten Tuinbedrijven op 26 en 27 september 2009.

Op 26 en 27 september 2009 houden enkele gespecialiseerde tuincentra gezamenlijke opendeurdagen. De idee achter deze gezamenlijke opendeurdagen is heel eenvoudig: In Vlaanderen en Nederland zijn er honderden tuincentra die exotische planten verkopen, zonder de nodige kennis over de meeste van deze planten. De deelnemende tuincentra zijn echter gespecialiseerd in exotische winterharde planten en geven de kopers juiste informatie mee.


Chamaerops humulis of Europese dwergpalm

Tuinieren in de ruime zin van het woord is zonder twijfel de belangrijkste hobby, zowel in Nederland als in Vlaanderen. Het is bovendien ook nog gezond, goed voor de lijn (beter dan fitnessen), de woonomgeving wordt er mooier door en het maakt het leven in de buurt aangenamer. Maar: er is een MAAR. Steeds meer tuincentra verkopen 'gevaarlijke' exotische planten zonder de nodige kennis over die winterharde exotische planten, die schadelijk zijn voor ons leefmilieu. Zo zijn er waterplanten als de beruchte grote waternavel, die hele waterlopen laten dichtgroeien. Heel wat bamboes groeien beter in de tuin van de buren dan in de eigen tuin en andere exotische planten zaaien uit in de wijde leefomgeving en zorgen voor floravervalsing.

Bovendien zijn er heel wat Vlaamse en Nederlandse tuincentra die verschillende exotische planten ten onrechte het label 'winterhard' toekennen. Heel wat exotische planten zijn vrij duur, tot honderden euro's per plant, en na de eerste winter zijn tal van plantenliefhebbers teleurgesteld als hun dure investeringen geen stuiver meer waard zijn. Binnenkort gaan we enkele malafide verkopers van exotische planten aan de pers voorstellen.


palmvarens in een kwekerij van exoten

De tuincentra die deelnemen aan de Open Tuinbedrijven van 26 en 27 september 2009 zijn echter dermate gespecialiseerd, dat ze de kopers goede raad kunnen geven over deze exotische planten.
Het gaat over deze exotentuincentra:

Palmeria, Rotstraat 27, 1761 Roosdaal, België
http://www.palmeria.be

  • zaterdag 26 sept. (10.00hr-17.00hr)
  • zondag 27 sept. (11.00hr tot 17.00hr).

Hier kan je rustig eens komen kijken en informatie vragen betreffende exotisch tuinieren, alsook zullen er kortingen gegeven worden op bepaalde plantsoorten. Zeker de moeite om eens te passeren.
Foto's Palmeria exoten

#2176

Auteur: Danny Mostinckx