Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/onkruid_in_gazon_gespot_op_30-04?selectCountry=1

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 8 augustus 2020

Bestrijding van onkruid in het gazon

Beste Tuinliefhebber,

Op regelmatige basis doen wij waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij ook het gazon nauwlettend in het oog. Dit alles om schimmels en dierlijke belagers zoals insecten en mijten tijdig aan u te melden en hen een stap voor te blijven. Nu is het ideale moment aangebroken om verder vermelde parasieten aan te pakken om zo met een minimum aan product een optimaal bestrijdingsresultaat te bekomen.

Advies: 30 april 2012 - Bericht 4

Er wordt momenteel gewaarschuwd voor volgende ziektes en plagen:


Buxusspint

Leliehaantjes

Onkruiden in gazon

Rupsen op Carpinus

Verwelkingsziekte

Onkruiden in gazon :

Momenteel is het zowel voor het gazon als voor de onkruiden zeer groeizaam weer. Dit weer heb je nodig voor een degelijke werking van een gazonherbicide. Alvorens te behandelen mag je 6 dagen niet te maaien en na de behandeling is het belangrijk een drietal dagen te wachten met maaien. Dit om het middel optimaal de kans te geven in te werken op uw onkruiden. De klassieke gazononkruiden pakken we aan met DINET of DICOTEX. Voor kleine plaatselijke behandelingen kan je gebruik maken van een ‘klaar voor gebruik’ verpakking DICOTEX RTU.

       

Bestrijdingsadvies:

Dicotex  |  Dinet  |  Dicotex RTU


Waarschuwingssysteem tegen ziekten in de tuinOp regelmatige basis doet Garden Alert® waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij de opkomst van ziektes en plagen nauwlettend in het oog.
Dit alles om dit u tijdig te melden zodat u hen een stap voor te blijven.

Garden Alert® is een uniek en gratis waarschuwingssysteem dat u gedurende het seizoen constant op de hoogte houdt van alle ziekten en plagen die kunnen voorkomen in zowel moes-, fruit- als siertuin.

Een waarschuwingsbericht van Garden Alert® geeft u een korte omschrijving van de ziekte en/of plaag gedocumenteerd met een aantal foto’s en een bestrijdingsadvies op maat. Zo’n bericht stelt u in staat de ziekte en/of plaag op een heel eenvoudige manier te herkennen. Op deze manier kan je door een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een optimaal resultaat bekomen. Het is immers zo dat wanneer de schade reeds goed zichtbaar is meer behandelingen noodzakelijk zijn en dat de schade soms nog moeilijk te herstellen is.

Door hier te klikken bekom je een unieke code voor gratis inschrijving op Garden Alert®. Je hoeft enkel nog je e-mail adres in te vullen op de website en u bent geregistreerd. Gratis, eenvoudig, snel en efficiënt omgaan met uw tuinproblemen.

#3448

Bron: Edialux
www.edialux.be