Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/nieuwe_soorten_snijbloemen?selectCountry=1

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    maandag 20 september 2021

Nieuwe cultivars van snijbloemen: Alstroemeria Himalaya - Eustoma russellianum ‘Adom Red Picotee’ - Rosa Zazu

Alstroemeria Himalaya®

Himalaya® mag gerust een gigant onder de alstroemeria’s worden genoemd, dankzij de grote, sneeuwwitte bloemen en lange sterke takken.

Supersize
Het lijkt wel alsof alstroemeria’s met een inhaalrace bezig zijn. Want hun bloemdiameter wordt steeds groter. Alstroemeria Himalaya is daarvan een treffend voorbeeld met een doorsnee van meer dan 10 centimeter. Ook de stevige takken van minstens 80 centimeter versterken de uitstraling van deze gigant. Ideaal voor imponeerboeketten en –arrangementen. Het formaat en de sneeuwwitte kleur maakt de alstroemeria bij uitstek geschikt voor grotere ruimten.

 

Eustoma russellianum ‘Adom Red Picotee’

Als er een lisianthus bestaat die de romantiek van de roos weet te evenaren, dan is dat wel Eustoma russellianum ‘Adom Red Picotee’.

Het is voor sommige bloemenliefhebbers soms al moeilijk een roos van een lisianthus te onderscheiden en met de komst van de enkelbloemige ‘Adom Red Picotee’ zal dat niet veranderen, integendeel. Want deze biedt een unieke kleurstelling – witte bloemknoppen met een donkerrode rand – maar ook topflowering. Dat laatste betekent dat de knoppen zich voornamelijk bovenin de tak bevinden, wat haar presentatie nog eens versterkt. Een prachtige boeketbloem dus.


Rosa Zazu
Rosa Zazu is vernoemd naar een hip en trendy restaurant in Ecuador, waar zij al op beperkte schaal wordt geteeld. De unieke kleurstelling van de roos maakt de relatief bescheiden productie meer dan goed.

De roos valt vooral op door de bijzondere combinatie van de kleuren groen en rood. Kleuren die elkaar versterken, waardoor deze extra opvalt. Een uitzonderlijke prestatie van een Nederlandse veredelaar en moeder natuur. Zeker zo fraai is de sierlijke en goed gevulde bloemknop van zeven tot acht centimeter hoog. Ook de houdbaarheid is volgens de veredelaar dik in orde: 12 tot 14 dagen na de oogstdatum.

#1717