Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/nieuw_assortiment_bodembedekkers

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 28 september 2021

Een nieuw assortiment bodembedekkers

Om de groei van onkruiden te beperken, uitdroging van de bodem te voorkomen en de grond te beschermen tegen plotselinge temperatuurschommelingen, bieden bodembedekkers een eenvoudige oplossing. Ze zijn heel geliefd bij tuiniers en beschikbaar in verschillende vormen : schors, houtchips, lavakorrels, hennepstrooisel, … Dergelijke producten vormen een uitstekende decoratieve, ecologische en voordelige bedekking van de bodem. Indien een laag van 5 tot 10 cm aan de voet van bomen, in bloembedden, in bloempotten, in de moestuin, … wordt aangebracht, zullen zonnestralen de bodem niet kunnen bereiken waardoor de groei van vervelende onkruiden wordt beperkt.

COMPO blijft tuiniers alternatieve oplossingen voor onkruidbestrijding aanbieden. Naast producten die de onkruiden vernietigen, vervolledigt COMPO haar assortiment met preventieve middelen die geschikt zijn voor de biologische landbouw. Het nieuwe assortiment bodembedekkers van COMPO bevat verschillende materialen die voorzien in alle behoeften, afhankelijk van het type grond, de planten en het gewenste effect.

COMPO Hennepstrooisel

COMPO introduceert een mulch van plantaardige oorsprong, gemaakt van hennep. Deze bodembedekker is ideaal voor de bescherming van groenten en fruit in de moestuin. COMPO Hennepstrooisel beperkt niet alleen de groei van onkruiden. Het product vermindert het aantal gietbeurten en bovendien houden slakken niet van de ruwe structuur, waardoor ze zich minder in de moestuin zullen voortbewegen. Na begieting zullen de hennepvezels samenklitten en zich zo beter vasthechten aan de bodem. Na verloop van tijd zal het strooisel zich ontbinden en zich vervolgens vermengen met de grond.


COMPO Houtchips

COMPO Houtchips bieden een langdurige, praktische en doeltreffende bodembedekking om de groei van ongewenste onkruiden te verhinderen. Ze beschermen de plantenwortels tegen koude en vermijden verdichting van de bodem door regen of gietbeurten. Met een neutrale pH zijn ze geschikt voor alle toepassingen : bloembakken, bloemperken, moestuin, … De esthetische en decoratieve houtchips zijn beschikbaar in koperkleur (10-20 mm) voor bv. bloembakken, en in rode en/of antracietkleur (20-40 mm) voor vb. bloembedden, rotstuinen, paden, heggen, …


COMPO Deco Schors

COMPO Deco Schors is een natuurlijke bodembedekker (2 formaten nl. 20/40 mm en 10/20 mm) die de groei van onkruiden in bloembedden, aan de voet van rozenstruiken en zuurminnende planten (rododendrons, azalea’s, hortensia’s) verhindert en ook is geschikt voor toepassing op kalkrijke grond. De schors vermindert het aantal gietbeurten en vermijdt uitdroging van de bodem doordat verdamping van water wordt beperkt. Daarnaast beschermt COMPO Deco Schors de bodem tegen plotselinge temperatuurschommelingen. In de winter worden de plantenwortels tegen vorst beschermd.


COMPO Lavakorrels

COMPO Lavakorrels is een 100% minerale bodembedekker voor paden en bloemborders. Dankzij de fijne structuur vormen de korrels een dichte en compacte laag die de groei en kieming van onkruiden tegengaat. Dit praktisch onverslijtbare product neemt snel water op en geeft dit bij droogte langzaam terug af, wat ideaal is voor de planten. Hierdoor moet minder vaak begoten worden. Het poreuze, lichte materiaal is eveneens geschikt voor drainage in potten en kan vermengd worden met de bodem om een betere, luchtigere structuur te bekomen. Daarnaast verhinderen de korrels dankzij hun onaangename textuur dat slakken de tuin binnendringen en de planten beschadigen.


COMPO Hydrokorrels

COMPO Hydrokorrels bieden een gezonde omgeving aan de planten. De korrels werden bij hoge temperatuur gebakken, waardoor ze zuiver worden en geen vlekken zullen maken als ze op de bodem vallen. COMPO Hydrokorrels zorgen voor een optimale wortelontwikkeling en voor een krachtige groei. Bovendien zijn ze klaar voor gebruik en van supérieure kwaliteit. De korrels worden gebruikt als drainagelaag onderaan in potten, als verluchting van de potgrond (gemengd met de potgrond) en als bodembedekker/decoratie bovenaan in potten. De korrels kunnen ook in hydrocultuur/vijvers worden gebruikt.


#5776

Auteur: Compo
COMPO. Mooie planten zonder moeite.
www.compo.be