Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/narcis_bridal_crown

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 29 september 2020

Lentebloeier van het jaar 2008: narcis ‘Bridal Crown’

Lentebloeier van het Jaar 2008

Geurende narcis

Ze zijn er weer: narcissen, hyacinten, blauwe druifjes en tulpen! Deze vrolijke, kant en klare lentebodes in potjes fleuren tijdens de donkere wintermaanden huis en tuin helemaal op. Ze zijn er in vele soorten, geuren en kleuren! Eén van deze voorjaarsbodes mag zich de Lentebloeier van het Jaar noemen en deze eer is dat de narcis ‘Bridal Crown’.

Lentetopper
De Lentebloeier van het Jaar, narcis ‘Bridal Crown’ heeft crème-witte bloemen met in het hart lichtgele tinten. Het is een zogenaamde trosnarcis met gevulde bloemen. Ook de prettige zoete geur maakt haar tot een echte lentetopper. De narcis wordt ongeveer 30 tot 40 cm hoog en is prima in huis en tuin toe te passen.

Lang leven
Wanneer de narcissen zijn uitgebloeid, plant de bollen dan voor een tweede leven in de tuin op een lichte, zonnige plek. Geef ze nog even de tijd om helemaal af te sterven voor u de stelen eraf knipt, dan komen ze namelijk elk voorjaar vanzelf weer in bloei.

Buiten
Uiteraard kunt u de narcis ‘Bridal Crown’ ook buiten op het terras zetten of in de tuin planten. Daar bloeien de narcissen nog langer omdat de gemiddelde buitentemperatuur aanzienlijk lager is dan binnen. Bovendien kan deze lentetopper prima tegen een paar graden vorst. Lente in de tuin vanaf januari? Met de narcis ‘Bridal Crown’ en andere bloeiende bolletjes op pot kan het.

#1435

Bron: IBC