Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/mieren_in_en_rond_de_woning_7-5-2013

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 29 oktober 2020

Mieren in en om het huis

Beste Tuinliefhebber,

Op regelmatige basis doen wij waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij ook het gazon nauwlettend in het oog. Dit alles om schimmels en dierlijke belagers zoals insecten en mijten tijdig aan u te melden en hen een stap voor te blijven. Nu is het ideale moment aangebroken om verder vermelde ziektes en plagen aan te pakken om zo met een minimum aan product een optimaal bestrijdingsresultaat te bekomen.

Advies: 7 mei 2013 - Bericht 4

Er wordt momenteel gewaarschuwd voor volgende ziektes en plagen:

Afsterven van Pachysandra

Beukenbladluis

Mieren in en rond de woning

Onkruiden in gazon

Takluizen

Nu in de kijker: Mieren in en rond de woning

Mieren kunnen zowel binnenshuis, als op het terras en in het gazon voor heel wat overlast zorgen. In huis komen ze uit allerlei spleten en kieren, op het terras tussen de voegen en in het gazon maken ze hele nesten. De plaatsten in het gazon waar mieren voorkomen worden meestal zodanig ondergraven dat het gazon op termijn kale plekken gaat vertonen. Spelende kinderen hebben dikwijls ook last van mierenbeten en vogels pikken uw gazon kapot. Oppervlakkige behandelingen halen meestal niet het gewenste resultaat omwille van de complexe leefgemeenschap waar elk mier zijn specifieke taak heeft. Zo kan een mierennest vergeleken worden met een bijenvolk. Er zijn werksters die het voedsel voor heel de kolonie verzamelen, dat zijn de ‘zichtbare’ mieren. Verder zijn er de werksters die het nest onderhouden en instaan voor de voeding van de larven en de koningin. Deze niet zichtbare mieren worden door een oppervlakkige behandeling niet bestreden.

Bestrijdingsadvies:

In huis kan je gebruik maken van de mierenlokdoos FORMUMIER ofVOLCIDETOPSCORE PALBIO-SECTHOME-INSECTPERMAS 100,FENDONA of TOPSCORE SPRAY MIEREN. Deze laatste is voorzien van een lang rietje om in spleten en kieren diep in het nest te dringen. Op deze manier kan je ook de ‘niet zichbare’ mieren de loef afsteken. Ook voor buiten is een vergelijkbaar verhaal van toepassing. Je pakt de nesten ook hier dus best aan aan de basis. PERMAS-D heeft een speciaal ontworpen stuifteut waarmee je tot diep in het nest poeder kan aanbrengen. Verder is er AMP 2 MG. Het enige mierenmiddel dat kan gestrooid worden of na oplossing kan gegoten of gespoten worden.

Topscore® Spray mieren | Topscore® Pal | Permas® D | Permas® 100 EC | Formu mierenlokdoos | Fendona 60 SC | AMP 2 MG


Waarschuwingssysteem tegen ziekten in de tuinOp regelmatige basis doet Garden Alert® waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij de opkomst van ziektes en plagen nauwlettend in het oog. Dit alles om dit u tijdig te melden zodat u hen een stap voor te blijven.

Garden Alert® is een uniek en gratis waarschuwingssysteem dat u gedurende het seizoen constant op de hoogte houdt van alle ziekten en plagen die kunnen voorkomen in zowel moes-, fruit- als siertuin.

Een waarschuwingsbericht van Garden Alert® geeft u een korte omschrijving van de ziekte en/of plaag gedocumenteerd met een aantal foto's en een bestrijdingsadvies op maat. Zo'n bericht stelt u in staat de ziekte en/of plaag op een heel eenvoudige manier te herkennen. Op deze manier kan je door een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een optimaal resultaat bekomen. Het is immers zo dat wanneer de schade reeds goed zichtbaar is meer behandelingen noodzakelijk zijn en dat de schade soms nog moeilijk te herstellen is.

Door hier te klikken bekom je een unieke code voor gratis inschrijving op Garden Alert®. Je hoeft enkel nog je e-mail adres in te vullen op de website en u bent geregistreerd. Gratis, eenvoudig, snel en efficiënt omgaan met uw tuinproblemen.

#3901

Bron: Edialux
www.edialux.be