
Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/lekkere_salade_met_vergeten_groenten
Dat we nog steeds niet voldoende fruit en groenten eten, is jammer genoeg nog altijd een feit. Dat we in onze streken kieskeurig zijn als het om voedsel gaat, is eveneens een feit. Dat we graag tafelen en aan die tafel ook graag veel variatie zien, staat eveneens geboekstaafd als 'historisch erfgoed'.
Neem nu de vergeten groenten. Een verzamelnaam voor groentesoorten die een generatie of twee terug bijna dagelijkse kost waren, maar beetje bij beetje 'vergeten' werden. De wereld werd groter, er werd meer geëxperimenteerd, de voorkeur ging van zoet naar zoeter, de fusiekeuken was in opmars... En al deed men bij tijd en wijle nostalgisch als het om 'grootmoeders' keuken ging, er waren weinig consumenten die nog vertrouwd waren met warmoes, postelein, aardpeer, rode biet, pastinaak of een raap.
Maar tijden zijn als slingers: ze keren altijd terug naar hun oorsprong. En daarom staan vandaag, als enorm gezonde en boeiende variatie, de vergeten groenten op het menu in deze heerlijke salade met vergeten groenten.
Ingrediënten voor 4 personen:
Salade met vergeten groenten bereiden:
Bron: Flandria