Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/lekkere_lentesoepjes_op_basis_van_groenten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 12 juli 2020

Lekkere lentesoepjes op basis van groenten

Bloemkool-broccolisoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg bloemkool- en broccoliroosjes
  • 3 aardappelen
  • 2 preiwitten
  • 1 groene selderij
  • 2 uien
  • 1 handje kervel of peterselie
  • 3 l kippenbouillon
  • vers gemalen peper
  • zout
  • 1 gare kipfilet
  • 50g boter

Bereidingswijze
Doe de bloemkool- en broccoliroosjes met de geschilde en kleingesneden aardappelen, prei, selderij en uien in een grote kookpan en fruit even aan in de boter. Overgiet met bouillon en kruid met peper en zout. Laat goed gaarkoken en pureer vervolgens met de staafmixer. Roer de fijngesneden kipreepjes erdoor, laat even doorwarmen en garneer met kervelpluksels of peterselie.


Waterkerssoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 groentebouillonblokjes
  • 8 dl water
  • 3 sjalotjes
  • olijfolie
  • 75 g waterkers
  • versgemalen peper
  • 100 g Postel Oud
  • 1/4 komkommer
  • 1 eetlepel gehakte olijven

Bereidingswijze
Los de groentebouillonblokjes op in warm water. Snij de sjalotjes fijn en fruit ze in de olijfolie. Hou een paar takjes waterkers apart voor versiering. Voeg de rest toe aan de sjalotjes en stoof 2 min. mee. Voeg bouillon toe en laat +/- 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met versgemalen peper. Snijd de Postel Oud en komkommer in kleine blokjes en meng deze met de gehakte olijven. Serveer in een lepel samen met de soep. 


Bloemkoolsoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bloemkool van 500 g 
  • 1 ui 
  • 2 preiwitten 
  • 2 stengels groene selder 
  • boter 
  • 1 l groentebouillon 
  • ¼ l melk 
  • 4 eetlepels zure room 
  • verse kervel 
  • nootmuskaat 
  • peper en zout
GGGG

Bereidingswijze
Snijd de roosjes van de bloemkool en houd een vierde ervan aan de kant. Schil de stengel en snijd in stukjes. Snijd de rest van de groenten in stukken. 
Stoof de ui, de prei en de selder glazig in boter. Voeg de bloemkool toe en blus met de warme groentebouillon en de melk. Breng aan de kook en laat 30 minuten rustig sudderen. 
Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. 
Verdeel de resterende bloemkoolroosjes over de borden en schenk er de hete soep over. Lepel er wat zure room over en werk af met kervelpluksels en vers geraspte nootmuskaat. 

#3388

Bron: Flandria