Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/lasagne_courgettes_recept

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    maandag 9 december 2019

Lekkere lasagne bereiden met courgettes, vis en pesto rosso.

Lasagne met courgette, vis en pesto rosso

Benodigdheden voor 2 personen:

  • ovenschotel van 20 /20 cm
  • 4 a 5 vellen lasagne
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 lps olijfolie of half boter- half olie
  • 3 kleine courgettes
  • in bouillonkruidenblokje Provençaals van Knorr
  • peper (eventueel zout)
  • 2 tilapiafilets of andere vaste vis, zalm vb
  • 1 potje pesto rosso (met tomaten en minder basilicum dan in de klassieke groene pesto)
  • 1 soeplepel witte balsamicoazijn
  • klein pakje gemalen gruyèrekaas

Bereidingswijze

  • Stoom de vis
  • Spoel de courgettes
  • Snij er 4 of 5 dunne schijven (0,5 cm) in de lengte van
  • Maak een bouillon van het Knorrblokje en houd die kokend
  • Laat de courgettesschijven hierin 8 min. koken
  • Haal ze daarna uit de bouillon en laat ze uitlekken (zonder ze te breken) en giet de bouillon niet weg.
  • De rest van de courgetten snij je ondertussen in hele kleine stukjes of rasp je grof
  • Pel de uit en snij die fijn
  • Pel het teentje knoflook en maak het fijn
  • Laat de vellen lasagne gaar worden in de bouillon
  • Fruit de uien in de olijfolie, tot ze glazig zijn, doe er dan de geraspte courgettes onder en laat het geheel een 10-tal minuten stoven op een klein vuurtje.
  • Voeg er de geraspte look aan toe, peper en de soeplepel witte balsamicoazijn en eventjes meestoven (als je de look bij het begin samen met de uit laat stoven heeft look de neiging om aan te garen)
  • Laat de gare lasagnevellen ook uitlekken


Lekkere lasagne met courgette, vis en pesto rosso

Vul de ovenschotel als volgt:

  • lasagne
  • courgette/ui mengsel
  • licht laagje gemalen gruyèrekaas
  • lasagne
  • “dun” laagje pesto rosso
  • lasagne
  • vis (eventueel in stukjes)
  • “dun” laagje pesto rosso
  • lasagne
  • courgette/ui mengsel
  • lasagne
  • “dun” laagje pesto rosso
  • de dunne plakken gekookte en uitgelekte courgette
  • bedek met een dun laagje gruyère

Plaats het geheel 15 min in de oven op 200° en eindig met even onder de grill te laten bruinen.

Dit recept zou je ook op voorhand kunnen maken, dan moet je natuurlijk wel rekening houden, dan het langer in de oven moet. Aangezien het nog helemaal moet opwarmen.

Ben je niet direct voor de smaak van Pesto Rosso, dan kun je die ook door half zongedroogde tomaatjes vervangen. Wel half zongedroogde nemen, die zijn iets minder hard dan de zongedroogde.

Smakelijk

#1588