Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/landelijke_oranjeriedag

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 17 januari 2021

Landelijke oranjeriedag op zondag 3 juli 2011

Landelijke oranjeriedag zondag 3 juli

 

Oranjerieplanten zijn planten die in potten of kuipen staan en in de winter naar binnen moeten. Sommigen zijn erg gevoelig terwijl anderen best wat kou kunnen verdragen. De meeste mensen kennen wel een paar oranjerieplanten. Denk maar aan de Agapanthus of de Fuchsia. Maar er zijn er veel meer. Als je daar benieuwd naar bent, is de landelijke oranjeriedag een aanrader.

 

De Nederlandse oranjerievereniging houdt haar jaarlijkse oranjeriedag op zondag 3 juli in de Tuinen in Demen.

Verspreid over de tuin vind je deze dag alles wat met kuipplanten te maken heeft. Er zijn zeer bijzondere stekken te koop. Ook zijn er zaden van minder bekende exotische planten.

 

Er zijn er meerdere kramen met een heel divers aanbod van kuipplanten. Er is voor elk wat wils. Zo zijn er hanging baskets met planten die geen specifieke eisen aan de verzorging stellen maar ook aparte kuipplanten voor de liefhebber.

Voor de verzorging zijn er speciale meststoffen voor kuipplanten.

De Nederlandse oranjerievereniging is aanwezig en geeft informatie zowel over de planten als over de vereniging. De vereniging organiseert elk jaar leuke excursies, interessante lezingen en veilingen van kuipplanten. Als lid van de vereniging krijg je ook het magazine dat zij meerdere malen per jaar uitbrengen.

Fin Leysen toont en verkoopt haar creatieve producten die in elke tuin wel een plaatsje kunnen krijgen.

 

Later in de middag kun je genieten van de sfeervolle muziek van troubadour Rop. Zittend op het terras ben je omring door vele kuipplanten in alle soorten en maten.

 


Een mooie dag in het gastvrije Brabant, in een inspirerende tuin!

 

Zondag 3 juli - van 11.00- 17.00 uur

Entree € 4,00

#3045

Auteur: Martje van den Bosch
www.detuinenindemen.nl