Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/lagerstroemia_indica_soorten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 27 februari 2021

Lagerstroemia indica

De Lagerstroemia Indica, een blijver van formaat

De rijkelijk bloeiende soorten Lagerstroemia Indica zijn goed op weg om de harten van alle vaste plantenliefhebbers te veroveren. Nieuw geënte soorten van de Lagerstroemia Indica groeien en bloeien uitstekend in ons klimaat. Een lagerstroemia in volle zon biedt uw tuin een blikvanger van formaat.


Lagerstroemia Hopi als mooie struik.

Bij Sierplantenkwekerij Devriese-Luyssen ademt elke Lagerstroemia de professionele passie van de veredelaar. Het bedrijf is pionier in de Benelux als het over kweken en veredelen van laurier en Lagerstroemia gaat. De zaakvoerders brachten in het verleden al succesvol de Laurus ‘Bay Junior’ op de markt, een nieuwe stijlvolle lauriervariant die al vlug de harten stal van de échte plantenliefhebber.
De sierplantenkwekerij heeft het veredelen in het bloed en legt zich nu toe op het verbeteren en verfijnen van uit Amerika geïmporteerde soorten Lagerstroemia. Tien jaar geleden begonnen de eerste testen en kweekprogramma’s. Nu, tien jaar later, zijn de resultaten verbluffend.


Lagerstroemia Mardi Gras

De Lagerstroemia verovert Vlaanderen en Nederland
De Lagerstroemia is oorspronkelijk een exotische plant die het goed doet in warme gebieden. Daarom was het een uitdaging om winterharde soorten te ontwikkelen. Devriese-Luyssen biedt nu een gamma van Lagerstroemia’s die het uitstekend doen in onze klimaatomstandigheden.
Door de adembenemende bloemenpracht zal de Lagerstroemia een welkome gast zijn in vele tuinen en terrassen.
In volle grond of op het terras

De huidige Lagerstroemia’s uit het aanbod op de kwekerij bloeien vlot in ons gematigd zeeklimaat. In pot of in volle grond wordt de Lagerstroemia een paradepaardje in uw tuin of op uw terras. Het is een veelzijdige plant die ontelbare volle bloemtrossen geeft van juli tot september, een waar reuzenboeket op uw terras of in uw tuin. Verkrijgbaar in het wit, roze of rood. Alle Lagerstroemia’s zijn geschikt als kuipplant, ook de soorten die groeien in volle grond. Toch geven de specifieke kuipplantlagerstroemia’s nét dat tikkeltje meer omdat ze geënt zijn op stam.


Lagerstroemia Cordon Blue

Enkele algemene vuistregels voor alle Lagerstroemia’s

 • De Lagerstroemia maakt van tuinieren een waar plezier. Vele mensen kregen al groene vingers door het verbazend positieve resultaat dat ze met de Lagerstroemia mochten ervaren. Het zijn gegeerde planten die op veel waardering van de liefhebber kunnen rekenen.
 • Kies de cultivar die bij u past, voor in de tuin of voor op het terras.
 • Zorg voor droge voeten in de winter.
 • Zet hem op het warmste en zonnige plekje van uw tuin of terras.
 • Snoeien na de strengste vorst.


Lagerstroemia Worlds Fair op stam geënt.

Soorten Lagerstroemia die het bij ons uitstekend doen

Geënt op stam:

 • Lagerstroemia Worlds Fair
 • Lagerstroemia Mardi Gras
 • Lagerstroemia Pixie White

In struikvorm:

 • Lagerstroemia Hopi
 • Lagerstroemia Acoma
 • Lagerstroemia Tonto
#2641

Auteur: De Vriese Sierplanten