Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/kuipplant_dipladenia

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    woensdag 26 januari 2022

Dipladenia als kuipplant van het jaar 2006

Dipladenia

De terrasplant van het jaar 2006 is een regelrechte topper. De bloemen verschijnen niet alleen in de zomer, maar tot ver in het najaar bloeit deze beauty onvermoeibaar door. Dipladenia heeft behalve mooie bloemen, ook prachtig, glanzend groen blad. De bloemkleuren variëren van wit, rozewit, roze, dieproze tot rozerood. Ideale tinten om met andere planten te combineren.

Grote hoogte

De terrasplant van het jaar 2006 is een kuipplant van een bijzondere schoonheid. De plant komt van origine uit Midden- en Zuid-Amerika en vindt onze zomer fantastisch. Dipladenia groeit in het land van herkomst op grote hoogte en dat verklaart waarom hij bij ons niet de hele dag in de zon hoeft te staan. Een plek in de halfschaduw is dan ook prima.

Het is een klimplant en tussen de rankende takken verschijnen de wonderschone, vaak geurende bloemen.

De verzorging

De verzorging van Dipladenia is supereenvoudig. Vanaf half mei kan de plant dag en nacht buiten staan. Bij heel zonnig weer krijgt Dipladenia elke dag water. Wel is belangrijk dat het teveel aan giet- en regenwater gemakkelijk uit de pot kan weglopen. Ook stelt de plant wat voeding op prijs. Deze voeding kan in het gietwater worden opgelost. Ook kunnen er aan het begin van het seizoen wat gecoate mestkorrels bij de plant in de aarde worden gestoken.

Dipladenia kan, voordat de vorst invalt, naar binnen. Het grote voordeel van deze plant is dat hij dan genoegen neemt met een temperatuur tussen de 10 en 16 graden. Ideaal is een plek voor het raam op een slaapkamer waar in de winter de verwarming niet volop brandt. Geef de plant in de winter weinig water, maar zorg wel dat de aarde niet uitdroogt. Vervolgens kan hij dan in april/mei van het volgend jaar gewoon weer naar buiten!

#588