Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/koken_met_champignons_gevulde_portobello

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    woensdag 20 november 2019

Koken met champignons Gevulde portobello

Lokaal, lekker en gezond! Zo willen we de groenten op ons bord. Steeds vaker kiezen we dan ook voor groenten die bij ons geteeld worden. Lokaal betekent immers niet alleen minder transport, maar ook versere groenten in de winkel, recht van de akker. Zo is elke kool, sla, prei,… niet alleen op zijn best, maar weten we ook op welk veld of in welke serre ze geplant en geoogst werden.  En door wie! Met Veldwerk stellen wij u graag de mannen en vrouwen voor die er elke dag voor zorgen dat de groenterekken van onze winkels boordevol gezonde en mooie groenten liggen. 

De champignons van Christine Van Steenkiste in Ingelmunster  

Het lievelingsgerecht van Christine zag ik helemaal zitten. Ze maakt het vaak de dag vooraf, laat het rusten in de koelkast en warmt het vlak voor eten kort op in een warme oven. De smaken zijn dieper en: het kan ook koud als hapje. Haar extra tip: laat de hoed 5 minuutjes meegaren met de vulling, zo blijft hij sappig. Een van de zoons heeft een eigen champignongerechtje bedacht: champignons in plakjes snijden, samen met fijngesnipperde sjalotjes even aanstoven in wat olie er spinazie aan toevoegen, even laten meezweten en samen met wat kruidenkaas door beetgare pasta mengen.

koken met champignons Gevulde portobello

Ingrediënten:

  • 4 portobello's
  • 3 witte of bruine champignons, in brunoise
  • 2 sjalotje, fijngesnipperd
  • 3 sneetjes gerookt spek, in fijne reepjes
  • olie
  • peper en zout
  • 1 takje verse afgeritste tijm en oregano (facultatief)
  • geraspte kaas
  • veldsla en rucola

Gevulde portobello's klaarmaken:

  • Wrijf de portobello's af, snij het steeltje uit en hak het fijn.
  • Stoof de steeltjes samen met de champignonbrunoise, sjalot en spek aan in wat olie. Breng op smaak met peper en zout en eventueel tijm en oregano.
  • Leg er de hoeden op en laat ze 5 minuten meegaren. Leg ze in een ovenschaal, vul op bestrooi met kaas en laat kleuren onder de grill.
  • Serveer met een mengeling van veldsla en rucola en bestrooi de portobello met nog wat vers geraspte kaas.
#5636

Bron: Lava